+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Ζάκυνθος Πάσχα με επτανησιακή παράδοση 4 Ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ελλάδας

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Κυλλήνη (539 χλμ) - Ζάκυνθος

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί.Με ενδιάμεσες στάσεις διασχίζουμε την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία μέσω της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, και με μία ωραία διαδρομή πάνω από την Γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη περνάμε στην Πελοπόννησο.Φτάνουμε στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Ζάκυνθο.Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την όμορφη πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ζάκυνθος- Πρώτη Ανάσταση - Αγία Μαύρα- Ναυάγιο-Βολίμες (73 χλμ)

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου προαιρετικά, κατεβαίνουμε στις 4.00 περίπου το πρωί στην Μητρόπολη, όπου γίνεται η έξοδος του χρυσωμένου και ξυλόγλυπτου Επιταφίου, ο οποίος επιστρέφει γύρω στις 5.30 στο ναό, όπου συνεχίζεται η Ακολουθία, που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε.Ο ωραιότερος ύμνος "Τον Κύριον υμνείτε...", τονισμένος κι αυτός στη ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική, που ψάλλεται από όλο το λαό, και η ξακουστή " Gloria" (Γκλόρια) ή το "κομμάτι" και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών που διαδραματίζονται κατά την Πρώτη Ανάσταση, θα σας εντυπωσιάσουν.Επιστρέφουμε για ξεκούραση και μετά το Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για τον γύρο του νησιού.Πρώτη μας στάση το χωριό Μαχαιράδο όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας. Συνεχίζουμε για να προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Αναφωνήτριας με την θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου. Θα συνεχίσουμε με πανοραμική διαδρομή μέχρι την χιλιοφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου. Στάση για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα από ψηλά και συνεχίζοντας διερχόμαστε από το χωριό Βολίμες στα βόρεια και περνάμε στην Ανατολική πλευρά του νησιού. Άφιξη στο Ξενοδοχείο το απόγευμα, χρόνος για ξεκούραση.Τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, στις 11.15, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό, που, εν τω μεταξύ, έχει αλλάξει τελείως όψη, έχοντας ντυθεί στα κόκκινα. Στις 11.45 ξεκινά η Αναστάσιμη πομπή για την πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου γίνεται η Ανάσταση. Το "Χριστός Ανέστη", από τα χείλη του Μητροπολίτη, ψαλλόμενο κι αυτό κατά την ιδιόμορφη ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική, μεταδίδει σ όλους τους χριστιανούς, που κατακλύζουν την πλατεία και τους γύρω χώρους, το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, ενώ αμέσως μετά η Εικόνα της Ανάστασης, με τη συνοδεία πάντοτε των Ιερέων και της Φιλαρμονικής, επιστρέφει στο Μητροπολιτικό Ναό, όπου διαδραματίζονται τα του "Αρατε Πύλας...". Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ζάκυνθος- Περιήγηση πόλης - Άγιος Διονύσιος - Λόφος του Στράνη- Μπόχαλη

Μετά το πρωινό ξεκινάμε να ανακαλύψουμε το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου.Θα δούμε την πλατεία Σολωμού, στο κέντρο της παράκτιας λεωφόρου Λομβάρδου (Στράτα Μαρίνα),που περιβάλλει τα νεοκλασικά κτίρια της Εθνικής Τράπεζας, του Μεταβυζαντινού Μουσείου, του Δημαρχείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και φιλοξενεί το άγαλμα του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στον ξακουστό λόφο του Στράνη πάνω από την πόλη της Ζακύνθου, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το προάστιο της Μπόχαλη με τον οικισμό γύρω από το Κάστρο και τη ωραία θέα που θα σας γοητεύσουν. Το μεσημέρι ακολουθεί Πασχαλινό εορταστικό Γλέντι και για το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στα γραφικά στενάκια της πόλης όπου μπορείτε να προμηθευτείτε λαδοτύρι, χοιρομέρι και το περίφημο τοπικό κρασί.Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση με τη συνοδεία των ζακυνθινών καντάδων.Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζάκυνθος - Κυλλήνη- Πάτρα Άγιος Ανδρέας- Θεσσαλονίκη (545 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ζακύνθου από όπου θα πάρουμε το καράβι που θα μας μεταφέρει πίσω στην Κυλλήνη. Συνεχίζουμε για την Πάτρα όπου θα προσκυνήσουμε τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό της χώρας, τον Άγιο Ανδρέα. Ελεύθερος χρόνος στην Πλατεία Γεωργίου στο Κέντρο της Πάτρας για καφέ και με ενδιάμεσες στάσεις παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 •  Όλες τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο όπως αναφέρεται στο αναλυτικά μας πρόγραμμα.

 •  Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.

 •  Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας.

 •  Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

 •  Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 •  Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη- Ζάκυνθο-Κυλλήνη

 •  Ότι αναφέρεται στο αναλυτικό έντυπο ή στο τιμοκατάλογο ως προσφορά ή Δώρο.

 •  ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

 •  Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο και προαιρετικό

 •  Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά

 •  Είσοδοι μουσείων, πάρκων αναψυχής & αρχαιολογικών χώρων

 •  Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο.