Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη | Χριστούγεννα 2023 | 5 ημέρες

/ Εκδρομές / Χριστούγεννα

1η ημέρα: Πτήση για Βουδαπέστη – Περιήγηση πόλης – Κρουαζιέρα στον Δούναβη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη, γνωριμία με τον συνοδό του ταξιδιού και χωρίς να χάσουμε χρόνο, ξεκινάμε γνωριμία με την πόλη. Θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο, ξεκινώντας την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτήρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Aμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα, όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Θα καταλήξουμε στον περίφημο λόφο Gellert, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Εδώ τελειώνει η σημερινή μας περιήγηση και τακτοποιούμαστε στα δωμάτια. Για το πρώτο σας βράδυ στην Βουδαπέστη, προτείνουμε μία νυχτερινή βόλτα, κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης, όπου δεσπόζει και το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο.

2η Ημέρα: Βουδαπεστη - River Ride Danube Τοur - Κοινοβουλιο - Σκεπαστη Αγορα - Τσιγγανικα Βιολια

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση λίγο διαφορετικά, με το River Ride Bus, ένα αμφίβιο λεωφορείο με το οποίο θα γνωρίσουμε μέρος της πόλης και χωρίς να σηκωθούμε από την θέση μας θα δούμε αξιοθέατα μέσα από τον Δούναβη. Στο τέλος αυτής της “ασυνήθιστης” βόλτας έχετε ελεύθερο χρόνο στην πόλη. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το Κοινοβούλιο. Είναι ένα επιβλητικό κτίριο στις όχθες του Δούναβη. Αξίζει να το θαυμάσει κανείς τόσο την ημέρα, για να δει την μεγαλοπρέπειά του και την υπέροχη αρχιτεκτονική, όσο και το βράδυ, για τον υπέροχο φωτισμό του. Ιδιαίτερα μαγευτικός είναι ο αντικατοπτρισμός του στο ποτάμι. Οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν από την Βούδα, όμως είναι ωραίο να πάει κανείς και από την μπροστινή πλευρά και να το θαυμάσει από κοντά. Οι τρεις επιβλητικές αίθουσες είναι επισκέψιμες και μπορείτε να ξεναγηθείτε με τη χρήση ακουστικών. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε και την σκεπαστή αγορά, γεμάτη με παραδοσιακά προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελάτε προαιρετικά μαζί μας σε ένα από τα highlights του ταξιδιού, ένα διαφορετικό δείπνο σε Ουγγαρέζικη παραδοσιακή ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας γοητεύσουν.

3η Ημέρα: Ημερησια Εκδρομη Στη Βιεννη

Για σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στην Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας βλέπουμε το Κούνστχαους ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήματος του Μοντερνισμού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα της Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάματος). Θα περπατήσουμε στην ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Δημαρχείου με την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Υπάρχουν πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Αυστρία και ιδιαίτερα στη Βιέννη με μεγαλύτερη αυτή στο Rathausplatz, Δοκιμάστε ένα από τα δημοφιλή παραδοσιακά ζεστά ποτά «γκλουβαϊν» ή «πουνς»» και γευτείτε ψητά λουκάνικα, κάστανα ή καιζερσμαρν από τα αυτοκρατορικά γλυκίσματα. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη.

4η Ημέρα: Παραδουναβια Χωρια - Αγ.ανδρεας - Βίσεγκραντ - Εστεργκομ - City Park - Καστρο Βαινταχουνιαντ (Vajdahunyad Castle) - Ice Rink - Πατιναζ Στον Παγο - Ζωολογικος Κηπος - Szechenyi Spa

Όπως σε κάθε πόλη έτσι και εδώ, υπάρχουν στην περιφέρεια υπέροχες τοποθεσίες. Η πιο φημισμένη εξόρμηση είναι η σημερινή μας εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας. Στην όμορφη διαδρομή κατά μήκος του Δούναβη θα σταματήσουμε πρώτα στο γραφικό χωριό Αγ. Ανδρέας, τόπος πολλών φημισμένων καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου. Ακολουθεί η πρώτη πρωτεύουσα των Ούγγρων, το Έστεργκομ με τον τεράστιο καθεδρικό ναό όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στην Βουδαπέστη. Θα πάμε σε ένα ακόμα μοναδικό μέρος, το περίφημο Budapest City Park Városliget, ένα τεράστιο πάρκο κοντά στο κέντρο της πόλης. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων και θα επισκεφτούμε πρώτα το Vajdahunyad Castle, ένα από τα 10 πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης! Χτισμένο το 1896, αποτελεί μια ανάδειξη της αρχιτεκτονικής εξέλιξης της χώρας μέσα στους αιώνες. Φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις και περιλαμβάνεται στο Top 10 χειμερινών προορισμών Ευρώπης σύμφωνα με το Lonely Planet. Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε την εορταστική ατμόσφαιρα σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω που βρίσκονται όλα στο City Park.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο, έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα, ανάλογα με την ώρα της πτήσης της επιστροφής. Απολαύστε τη μέρα αυτή στην πόλη, άλλωστε το ξενοδοχείο σας είναι στο κέντρο, αξιοποιήστε τον χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε και μην ξεχνάτε ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Ακολουθεί μετφορά στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα.


Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο • Κόστος για περιήγηση με το River Bus • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα • Συνοδός εκδρομής • Ειδικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης Αποσκευές

Αποσκευές:

• Στις πτήσεις Aegean περιλαμβάνεται 1 χειραποσκευή έως 8kg και 1 αποσκευή έως 23kg ανά άτομο. • Στις πτήσεις της Ryanair / Wizzair περιλαμβάνεται 1 προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα/backpack) και 1 χειραποσκευή έως 10kg

Δεν περιλαμβάνονται:

• Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεως • Προαιρετική εκδρομή στη Βιέννη 60€ ενήλικας, 40€ παιδί