Βουδαπέστη - Βιέννη - Πράγα - Οδικοαεροπορική Εκδρομή - 6 ημέρες - Χριστούγεννα 2022

/ Εκδρομές / Χριστούγεννα

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Άφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης – Βιέννη.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Πεζή περιήγηση: Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανάκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή λόφος του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλαιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Ματθία, τον ‘’Προμαχώνα των Ψαράδων’’ με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βιέννη – Ξενάγηση πόλης - Παρακολούθηση Κοντσέρτου Κλασικής μουσικής.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, το Ανάκτορο Σενμπρούν, την Κρατική Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε και την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Συνεχίζουμε με την περιπατητική μας ξενάγηση όπου θα επισκεφτούμε τα Ανάκτορα Hofburg. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μιας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική ή αλλιώς σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Κονσέρτο Κλασικής μουσικής σε ένα από τους πολλούς χώρους που δίνονται 2ωρα κοντσέρτα επιλεγμένων μουσικών μελωδιών των Strauss και Μότσαρτ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βιέννη – Πράγα – Ξενάγηση παλιά πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πράγα. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staromestske Namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βατσεσλάβ (Václavskénamesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής και θα απολαύσουμε έναν περίπατο στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που είναι στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι για την δίωρη κρουαζιέρα, στον πιο μακρύ ποταμό της χώρας, τον ποταμό Moldova, ή στα Τσέχικα Vltava. Χαλαροί, θα θαυμάσουμε το Κάστρο, τη γέφυρα, και όλα τα άλλα πανέμορφα αξιοθέατα της μεσαιωνικής πόλης, από άλλη οπτική γωνία. Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πράγα – Καστρούπολη – Προαιρετική εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι.

Πρωινό και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την Καστρούπολη και το Κάστρο, όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβεργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια προτείνουμε, μια φανταστική εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σαν θρύλος του Βορρά. Βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή, σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίσματα. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών, με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από’ τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο. Έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος ο 1ος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ και ο Μαρξ. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κέντρα Υγείας & Ανανέωσης της Κεντρικής Ευρώπης. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

6η ημέρα: Πράγα – Πτήση επιστροφής.

 

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.


Περιλαμβάνεται:

  • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 23k ανά άτομο
  • διαμονή για 5 διαν/σεις στα αναγραφόμενα ξενοδοχεία
  • πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • συνοδός εκδρομής
  • ειδικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης

Δεν Περιλαμβάνεται:

  • εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • δημοτικοί φόροι & Checkpoints: 20€ και προαιρετικές δραστηριότητες
Στις 7/1 το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.
07/01 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΠΡΑΓΑ 16:30 - 17:30