Βόρεια και νότια Κορέα - Μαντζουρία - 13 ημέρες

/ Εκδρομές / Μακρινά ταξίδια / Ασία

1η - 2η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Πεκίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο. Άφιξη τη δεύτερη ημέρα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Πεκίνο.

3η ημέρα: Πεκίνο – Πιονγκγιάνγκ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγκγιάνγκ. Με την άφιξή μας θα δούμε την αψίδα του θριάμβου -μνημείο αντίστασης των Βορειοκορεατών εναντίων των Ιαπώνων- και το μπρούντζινο άγαλμα του ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ, όπου (υποχρεωτικά) θα καταθέσουμε λουλούδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα μεταβούμε στη λεωφόρο Future Science Street, μια φουτουριστική περιοχή με ουρανοξύστες που δημιουργήθηκε για να στεγάσει επιστημονικά ιδρύματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην Πιονγκγιάνγκ θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, το μετρό της πόλης, το πάρκο Μορανμπόγκ, τον πύργο Τζούτσε κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ

Σήμερα το πρωί θα εκδράμουμε στο ιερό όρος Μιοχιάνγκ, «Βουνό της Μυστικής Ευωδίας», όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε στην όμορφη φύση. Στο όρος Μιοχιάνγκ θα επισκεφθούμε τη «Διεθνή Έκθεση Φιλίας», στην οποία εκτίθενται δώρα ξένων ηγετών προς τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας. Επιστροφή στην Πιονγκγιάνγκ, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κορεατικού Πολέμου και το «USS Pueblo», ένα πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, που είχε «συλληφθεί» από το ναυτικό της Βόρειας Κορέας τον Ιανουάριο του 1968, καθώς είχε εισέλθει στα χωρικά ύδατα της ασιατικής χώρας. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα των γυμναστικών επιδείξεων (Mass Gymnastics, εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν τις ημέρες του ταξιδιού μας). Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ τα αθλήματα, ο χορός, η ζωγραφική και η μουσική διδάσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. . . Λίμπεκ

6η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ – Καεσόνγκ – Πιονγκγιάνγκ

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά πρωτεύουσα Καεσόνγκ. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μουσείο Koryo. Η φύση γύρω από την Καεσόνγκ είναι εκπληκτική και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στην Πιονγκγιάνγκ, στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ – Σενιάνγκ (1η ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη θρυλική πρωτεύουσα των Μαντζουριανών αυτοκρατόρων, τη Σενιάνγκ, που βρίσκεται στην καρδιά της Μαντζουρίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη. Στο επίκεντρό μας σήμερα τ ο πάρκ ο Beiling . Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σενιάνγκ (2η ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα, τα οποία αποτελούν μια μικρογραφία της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ιστορίας. Η Σενιάνγκ αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Κίνας από το 1930 και θεωρείται εμπορικός κόμβος για τις κινεζικές εξαγωγές σε Ιαπωνία, Ρωσία και Κορέα.

9η ημέρα: Σενιάνγκ – Σεούλ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την εδώ και 600 χρόνια πρωτεύουσα της Ν. Κορέας, τη Σεούλ. Η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο ολόκληρης της χώρας. Είναι μια πολύβουη και μοντέρνα ασιατική πόλη, με υψηλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής.

10η ημέρα: Σεούλ – Κιονγκτσού

Αναχώρηση για το Κιονγκτσού, την επί χίλια χρόνια παλιά πρωτεύουσα της Κορέας, τη «χώρα της πρωινής γαλήνης». Τα τοπία της διαδρομής μας στην ενδοχώρα, με τα ποτάμια, τα επιβλητικά βουνά και τα φαράγγια, είναι μαγευτικά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη επαφή και γνωριμία με την πόλη.

11η ημέρα: Κιονγκτσού – Σεούλ

Πρωινή ξενάγηση στο Κιονγκτσού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και τον επιβλητικό ναό Πουλγκούσα, που θεωρείται ο ιερότερος της χώρας.Είναι ένα συγκρότημα από πολυάριθμες πύλες, αυλές και εκπληκτικά διακοσμημένες παγόδες, που αν και έχουν κατασκευαστεί πριν από 15 αιώνες διατηρούνται σχεδόν ανέπαφες. Οι αλλεπάλληλες πύλες που οδηγούν στο εσωτερικό του ναού συμβολίζουν τα διαδοχικά στάδια που θα περάσει ο άνθρωπος στον δρόμο του προς τη φώτιση. Η ξενάγηση στην πόλη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μας στο σπήλαιο Σόκουραμ, όπου θα δούμε ένα πανέμορφο άγαλμα του Βούδα. Μετά τις ξεναγήσεις μας θα επιστρέψουμε στη Σεούλ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

12η ημέρα: Σεούλ (Ξενάγηση) – Πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Η σημερινή ξενάγηση στην πόλη της Σεούλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο Παλάτι Γκιόνγκ Μποκ, που κάποτε διέθετε περισσότερα από 7.000 δωμάτια, στη φουτουριστική πλατεία Dongdaemun, στο Εθνικό Λαογραφικό Μουσείο, στην Ανατολική Πύλη, καθώς και στον λόφο Νάμσαν, στον οποίο θα ανέβουμε με το πούλμαν. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. (check out στις 12.00).

13η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχεία 4* & 4* sup. σε Βόρεια και Νότια Κορέα, 5* στο Πεκίνο και στη Σενιάνγκ.
  • Πλήρης διατροφή στη Βόρεια Κορέα. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα.
  • Παρακολούθηση γυμναστικών επιδείξεων (Mass Gymnastics) στην Πιονγιάνγκ (μόνο εφόσον πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημέρες του ταξιδιού μας, κάτι το οποίο τη στιγμή έκδοσης του παρόντος προγράμματος δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε).
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 830
  • Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 70 €.