Βερολίνο - Η ανατρεπτική πόλη - Πάσχα 2023

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βερολίνο-Κρουαζιέρα στο ποταμό Spree

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Κατά την άφιξη μας θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη απογευματινή πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο κέντρο της πόλης υπό την καθοδήγηση του αρχηγού.

2η ημέρα :Ξενάγηση Πόλης,Μουσείο του Περγάμου

Ξυπνώντας και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, στην πλατεία Ζαντάρμεν με τους δύο καταπληκτικούς Ναούς τον Γαλλικό και τον Γερμανικό Ναό, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως τους ουρανοξύστες-στρατηγεία πολυεθνικών. Στην συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από τον βωμό της αρχαίας Περγάμου της Μικράς Ασίας, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί.

3η ημέρα: Βερολίνο, Ανάκτορα Σανσουσί, Πότσδαμ

Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Η διαδρομή μας είναι μαγική καθώς θα κατευθυνθούμε στο Πότσδαμ διαμέσου των λιμών του Βερολίνου. Πρώτος σταθμός το ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ το οποίο χτίστηκε ως θερινή κατοικία της συζύγου του Φρειδερίκου Καρλότας. Συνεχίζουμε για μια γρήγορη επίσκεψη στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου που έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1936. Περνώντας μέσα από τις λίμνες του Βερολίνου και περνώντας από την Γέφυρα των Κατασκόπων κατευθυνόμαστε στο Πότσδαμ. Άφιξη στο Πότσδαμ όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο παλάτι Sanssouci (Σανσουσί), όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο

4η ημέρα: Βερολίνο - Δρέσδη (προαιρετική)

Πρωινή αναχώρηση για την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στη Δρέσδη. Μετά από 3ωρη διαδρομή με τις απαραίτητες στάσεις, θα φθάσουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την "Μπαρόκ Σειρήνα", τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο.

5η ημέρα: Βερολίνο, Πτήση επιστροφής

Ελεύθερη μέρα για βόλτες και ψώνια στην όμορφη αυτή πόλη, για επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα και στα άκρως ενδιαφέροντα μουσεία και πινακοθήκες της. Διασχίστε με τα πόδια την Under den Linden, τη λεωφόρο με τα ωραιότερα μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια του Βερολίνου και ανεβείτε στον Πύργο της Τηλεόρασης (365 μέτρα) στην Aλεξάντερ Πλατς, για μια πανοραμική θέα της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.


∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτοµο Είσοδοι σε µουσεία & θεάµατα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόµενο Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Mία χειραποσκευή διαστάσεων 40*20*25 κατ’ άτοµο και µία αποσκευή 20 κιλών στα δύο άτοµα Πρωϊνό καθηµερινά