Βενετσιάνα Kέρκυρα - Φεβρουάριος 2023

/ Εκδρομές / Άνοιξη / Απόκριες - 25η Μαρτίου

1η Ημέρα | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και έπειτα από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Από το λιμάνι θα επιβιβαστούμε στο καράβι και θα αναχωρήσουμε για την Κέρκυρα. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων και ανεβαίνουμε στο Κανόνι από όπου θα έχουμε µια πανοραμική θέα της λιμνοθάλασσας Χαλκιοπούλου και το Πέραµα. Θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Βλαχέρνα και προαιρετικά με τη βαρκούλα θα περάσουμε στο φημισμένο Ποντικονήσι με την εκκλησία του Παντοκράτορα. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο . Τακτοποίηση και γεύμα. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα | ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟ | ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το Γαστούρι όπου θα ξεναγηθούμε σε μια από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης, το ξακουστό Αχίλλειο. Σε περίπτωση που είναι κλειστό το Αχίλλειο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μον Ρεπό. Συνεχίζοντας την ξενάγηση της πόλης θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα – Πολιούχου της Κέρκυρας, το Παλιό και το Νέο Φρούριο και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την πλατεία Σπιανάδα, με τον περίφημο πεζόδρομο ‘Λιστόν’. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και φαγητό. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 

3η Ημέρα | ΚΕΡΚΥΡΑ | ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την πλατεία Σπιανάδα. Τη σημερινή μέρα θα ταξιδέψουμε σε έναν άλλο αιώνα. Στο Λιστόν θα συναντήσουμε πριγκίπισσες, μαρκήσιοι, βαρόνοι και κόμισσες που φορούν γνήσιες βενετσιάνικες στολές. Μια εποχή του παραμυθιού που ζει το νησί αιώνες τώρα, κρατώντας συνάμα την ταυτότητα του καθώς «πλέκει» μέσα στο πολύχρωμο χρυσαφένιο χρώμα της μασκαράτας και έθιμα επτανησιακά που στόχο έχουν τη διασκέδαση, το πικάντικο κουτσομπολιό και το σκανδαλιάρικο περίπαιγμα των αποκριών. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε για φαγητό και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικά μπορούμε να συμμετέχουμε σε κάποιο από τα πάρτι που πραγματοποιούνται στα σοκάκια του νησιού. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα | ΚΕΡΚΥΡΑ | ΙΩΑΝΝΙΝΑ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο έπειτα από το πρωινό μας. Αναχωρούμε για το λιμάνι της Κέρκυρας και επιβίβαση στο καράβι. Άφιξη στηνΟι παραπάνω τιµές περιλαµβάνουν: 

Πρόγευµα και ένα γεύµα καθηµερινά σε πλούσιο µπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου. Καθηµερινές µεταφορές µε λεωφορείο βάση του προγράµµατος. Στα λεωφορεία πραγµατοποιείται τακτική απολύµανση κατά την διάρκεια της εκδροµής σύµφωνα µε τα υγειονοµικά πρωτόκολλα. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδροµή Ηγουµενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουµενίτσα. Έλληνας έµπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου µας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδροµής Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα της εκδροµής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια.