Θεοφάνεια στη Ρουμανία - Βουκουρέστι - Καρπάθια

/ Εκδρομές / Χριστούγεννα

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι (682 χλμ)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στo Γραφείο και αναχώρηση. Διέλευση των συνόρων του Προμαχώνα και διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα, συνεχίζουμε για τα Βουλγαρορουμανικά σύνορα. Περνάμε έξω από το Πλέβεν και φτάνουμε στο Ρούσε, όπου είναι τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία. Μόλις περάσουμε τη «Γέφυρα της Φιλίας» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και, αφού αφήσουμε πίσω μας την πόλη του Τζιούρτζιου, φτάνουμε το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Πρώτη μας στάση το ιστορικό κέντρο της πόλης, η περιοχή Lipscani. Αυτή η περιοχή, με τα γραφικά στενάκια και τα χαριτωμένα καφέ (που το βράδυ μετατρέπονται σε μπαρ με δυνατή μουσική και φτηνό αλκοόλ) συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες μέρα και νύχτα καθώς εκεί βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα για τουριστικά ψώνια, φαγητό και διασκέδαση. Θα επισκεφτούμε την οδό Σταυροπόλεως όπου μπορούμε να επισκεφτούμε την ορθόδοξη εκκλησία, καθώς και το εστιατόριo-μπιραρία CaracuBere (www.carucubere.ro/en/), το παλιότερο της πόλης, ενώ αξίζει επίσης να κάνετε μια στάση στο ζυθεστιατόριο Biutiful (www.biutiful.ro), με την ωραία ατμόσφαιρα, το καλό φαγητό και τις εξαίσιες μπίρες. Ελεύθερος χρόνος επίσης και για να δούμε την πλατεία Unirii, που αποπνέει μια ιδιότυπη σαγήνη πίσω από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο, Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βουκουρέστι - Σινάια (123 χλμ) - Μπραν (51 χλμ) - Μπρασοβ (Τρανσυλβανία) (398 χλμ)- ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για πανέμορφη ολοήμερη Εκδρομή στα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχοβα, φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα δούμε μόνο εξωτερικά το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθ΄ οδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το πρώτο κτίριο που χτίστηκε το 1685 από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Η όμορφη διαδρομή συνεχίζεται με επίσκεψη στο Μπραν. Εδώ θα γνωρίσουμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Δράκουλα. Τελευταία μας στάση, η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Φθάνοντας, θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, την κεντρική πλατεία Σφατουλούι με το Παλαιό Δημαρχείο που φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης το στέμμα και το δέντρο, την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία), τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη και τον Πύργο του Ρολογιού. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντάς το, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αργά το βράδυ.

ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτή την υπέροχη ημερίσια εκδρομή, αναμενόμενη επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά τις 23.00 το βράδυ, λόγω των πολλών και όμορφων αξιοθέατων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουκουρέστι : ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - (περιήγηση) - - Μουσείο Χωριού – Λίμνη Χερεστράου - Therme Bucuresti

Πρωινό και θα επισκεφθούμε με προγραμματισμένο ραντεβού το τεραστίων διαστάσεων παλάτι του κοινοβουλίου, «το σπίτι του λαού»,(PalatulParlamentului- -το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο. Ακολουθεί η ξενάγηση της πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το “Παρίσι των Βαλκανίων” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Θα ξεκινήσουμε το citytour θαυμάζοντας το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής» το περίφημο Athenaeum (19ος αι.), το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του Βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (CerculNationalMilitar), την Αψίδα του Θριάμβου, εξωτερικά το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του, το οποίο θα επισκεφθούμε εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας που έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η περιήγησή μας θα κλείσει με μία επίσκεψη στο τεράστιο, πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο Herastrau, που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Θα απολαύσουμε την φύση και θα καταλήξουμε για φαγητό και καφέ στο γνωστό HardRockCafé Bucharest. Για το απόγευμα προτείνεται μία προεραιτική επίσκεψη για μια διασκέδαση και ευεξία στο μεγαλύτερο θερμαινόμενο υδάτινο πάρκο της χώρας, το Therme Bucuresti. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη (682 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και νωρίς το πρωί ξεκινάμε επιστροφή. Διασχίζοντας τη Βουλγαρία θα κάνουμε μία στάση για φθηνές αγορές έξω από τη Σόφια και μέσω της κοιλάδας της Κρέσνα αναμένεται άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.