Τα Διαμάντια της Αδριατικής & της Βόρειας Δαλματίας | Καλοκαίρι 2023

/ Εκδρομές / Καλοκαίρι / Καλοκαίρι - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα: Απευθέιας πτήση για το Ζάγκρεμπ Περιήγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και απευθείας πτήση για τη πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Μετά την άφιξη μας ξεκινάμε την περιήγηση μας στο Ζάγκρεμπ το όποιο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ ("Κάτω Πόλη") με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες αλλά και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης τα οποία θαθαυμάσουμε κατά την περιήγηση μας είναι, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Έπειτα ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στη πόλη καθώς το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο.

2η ημέρα: Εθνικό πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε μία ημερήσια εκδρομή σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Το Εθνικό Πάρκο Λιμνών Πλίτβιτσε βρίσκεται στην κεντρική Κροατία και είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Βρίσκεται στο οροπέδιο Πλίτβιτσε, που είναι τμήμα των Δειναρικών Άλπεων και περιβάλλεται από τρία βουνά. Το όρος Πλιεσέβιτσα, το όρος Μάλα και το όρος Medvedak. Οι λίμνες Plitvice βρίσκονται μεταξύ των περιοχών Mala Kapela και Licka Pljesivica. Το Πάρκο έχει έκταση 296,85 km² και περιλαμβάνει 16 λίμνες οι οποίες έχουν μεταξύ τους υψομετρικές διαφορές, από υψόμετρο 636 έως 503 μ., με κατεύθυνση από B. προς N. Οι 16 λίμνες, συνδέονται μεταξύ τους, σε μια απόσταση περίπου 8 km, με υδάτινα ρεύματα, καταρράκτες και βάραθρα. Το απόγευμα επιστροφή στο Ζάγκρεμπ όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο ή ξεκούραση.

3η ημέρα: Λίμνη Μπλεντ - Λουμπλιάνα Τεργέστη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μία γεμάτη ημέρα. Πρώτος μας προορισμός η λίμνη Μπλέντ. Στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων, θα γνωρίσουμε την περίφημη λίμνη Μπλεντ, όπου με την ‘πλέτνα’ , τη γόνδολα της Σλοβενίας, θα επισκεφτούμε το νησί του έρωτα και της ζωής. Ο γονδολιέρης – επάγγελμα κλειστό από τα χρόνια της Θα απολαύσουμε τη θέα που μας προσφέρει η φύση και αν θέλετε να ακολουθήσετε έναν από τους πολλούς θρύλους που συνοδεύουν το νησί, χτυπήστε την καμπάνα στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου για να σας ακολουθεί για πάντα η καλή τύχη. Έπειτα συνεχίζουμε για τη Λουμπλιάνα την αγαπημένη όλων , όπως δηλώνει και το όνομά της .Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που απλώνεται στις όχθες του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα και το ιστορικό της κέντρο που σας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Θα περπατήσουμε στη γέφυρα του Δράκου, έμβλημα και φύλακατης πόλης, που παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία, θα διασχίσουμε τις ανοιχτές λαϊκές αγορές, θα γνωρίσουμε τον Καθεδρικό, τις τρεις γέφυρες και το Αναγεννησιακό δημαρχείο. Αφού χορέψουμε ένα βαλς στην κεντρική πλατεία Πρέσερεν, υπό τους ήχους βιεννέζικων βιολιών, θα βρεθούμε στην πλατεία Συνεδρίου με το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία Φιλαρμονικής, κτήρια αρχιτεκτονικά διαμάντια. Στη συνέχεια , χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα στενά της πόλης, να «κλειδώσετε τον έρωτα» στη γέφυρα της αγάπης και με το τελεφερίκ να βρεθείτε ψηλά στο κάστρο της πόλης για μια πανοραμική άποψη της πόλης. Η μέρα μας τελειώνει με άφιξη στην Τεργέστη, την αρχόντισσα της Ιταλίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τεργέστη - Περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Ένα υπέροχο λιμάνι στην απόληξη της Αδριατικής, με πλούσια ιστορία, πάμπολλα μνημεία και πολύ πολύ καφέ! H περιοχή της Τεργέστης κατοικείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ, ενώ η ίδια η πόλη ιδρύθηκε ως Ρωμαϊκή επαρχία, πριν γίνει κομμάτι τις Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, του φυσικού της λιμανιού αλλά και της απόστασής της από τον κύριο όγκο της Ιταλικής χερσονήσου, η Τεργέστη υπήρξε διαχρονικά μήλον την έριδος ανάμεσα στις κρατικές οντότητες της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Κάπως έτσι, κατέληξε να είναι το σημαντικό λιμάνι της Αυστρο-Ουγγαρίας, ανήκοντας στο στέμμα των Αψβούργων για πάνω από 500 χρόνια, μέχρι που ενώθηκε ξανά με την υπόλοιπη Ιταλία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, είναι μια πόλη 200.000 κατοίκων, στην οποία ανθούν οι τέχνες, ο τουρισμός και η επιστημονική έρευνα, αλλά και η βιομηχανία. Παράλληλα, σχετικές μετρήσεις την κατατάσσουν ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ αρκετοί τη χαρακτηρίζουν «πρωτεύουσα του καφέ», κλέβοντας τον τίτλο από άλλες σημαντικές για τον καφέ Ιταλικές πόλεις, όπως η Νάπολη. Η βόλτα στην Piazza del Unita και την Piazza della Liberta αρκεί, για να καταλάβουμε την άνθιση που γνώρισε η πόλη την περίοδο της Δυναστείας των Αψβούργων. Θα θαυμάσουμε το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Γοτθικό Δημαρχείο και την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το Borgo Teresiano, την καρδιά της πόλης και να απολαύσετε τα αριστοκρατικά βιεννέζικα καφέ της.

5η ημέρα: Σπήλαια Ποστόϊνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και για τη σημερινή μας μέρα έχουμε να σας προτείνουμε μία υπέροχη ημερήσια εκδρομή. Αυτή η εκδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ένα μεγαλειώδες δημιούργημα της φύσης που αφήνει άναυδο τον επισκέπτη. Στη βόλτα μας, με ειδικό τρενάκι αρχικά και στη συνέχεια περπατώντας, θα αντικρύσουμε ένα θέαμα από σταλαγμίτες και σταλακτίτες που με τα σχήματά και τις αποχρώσεις τους αφήνουν το αίσθημα θαυμασμού να κυριαρχήσει. Στη συνέχεια, θα βρεθούμε στο κάστρο Πρεντγιάμα. Και ποιος δε θα γοητεύονταν από ένα κάστρο μέσα σε μια σπηλιά! Ένα κάστρο, που στο πέρασμα των αιώνων φιλοξένησε πρίγκιπες και κυβερνήτες με μύθους και θρύλους να το συνοδεύουν μέχρι σήμερα. Χρόνος ελεύθερος για ζήσετε τη μαγεία μιας άλλης εποχής, στη σκιά των Ιπποτών παρέα με το μυστήριο που αποπνέεται στα στενά και μυστικά περάσματα του κάστρου. Το απόγευμα επιστροφή στη Τεργέστη όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο και ξεκούραση.

6η ημέρα: Βενετία - Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχεία μας και αναχωρούμε για το Τρονκέτο, απ’ όπου σαλπάρουμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το “ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης” κατά τον Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα κοκτέιλ Μπελίνι, το εθνικό ποτό του Βένετο, στο πασίγνωστο Φλοριάν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαμβάνοται:

Ένα προσωπικό αντικείμενο - χειραποσκευή (διαστάσεων 40*20*25cm) & μία χειραποσκευή έως 10kg κατ’ άτομο εξασφαλισμένη προκάθιση Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά

Δεν περιλαμβάνονται:

Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτομο Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο Οι δημοτικοί φόροι διαμονής Κόστος προαιρετικής εκδρομής 5ης ημέρας 25€