+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Σικελία - Μεγάλη Ελλάδα 9 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ (324 χλμ)

Συγκέντρωση το μεσημέρι στα γραφεία μας και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μετά τις αναγκαίες διαδικασίες θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το Μπάρι/Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : ΜΠΑΡΙ/ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ - ΡΗΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ (500 χλμ)

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι/ Μπρίντιζι και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, που σε ταξιδεύει σε παραμυθένιους κόσμους! Τα κυκλικά σπιτάκια με τις κωνικές στέγες και τα ζωγραφισμένα σοκάκια, μας ταξιδεύουν αιώνες πριν. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση για τη Ματέρα. Μια ολόκληρη πολιτεία φτιαγμένη μέσα στις σπηλιές ενός φαραγγιού που στο βάθος του ρέει ένα μικρό ποτάμι με το όνομα Γκραβίνα. Από το 1993 η Ματέρα συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όμως ήταν μια κινηματογραφική ταινία «Τα πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον που γυρίστηκε εδώ για να γίνει παγκόσμια γνωστή το 2004. Τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται στις πλαγιές του φαραγγιού. Από τα ταπεινά υπόσκαπτα σπηλαιοσπιτα ως το επιβλητικό Ντουόμο (καθεδρικός ναός) και τις εκκλησίες της Παναγίας, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Πέτρου έως την εντυπωσιακή πλατεία Βιτόριο Βένετο, η πόλη θα σας γοητεύσει. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας και με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στο Ρήγιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΡΗΓΙΟ- ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ (224 χλμ)

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει προαιρετική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Θα θαυμάσετε τα πιο διάσημα εκθέματα, τους Πολεμιστές του Ρηγίου, δύο εκπληκτικά αγάλματα αρχαίων πολεμιστών της κλασικής ελληνικής αρχαιότητας, πιθανότατα κατασκευασμένα στο εργαστήριο του Φειδία! Στη συνέχεια θα πάρουμε το πλοίο για να διασχίσουμε τα στενά μεταξύ Καλαβρίας και Σικελίας και να φτάσουμε στη Μεσσήνη. Η ύψους 60 μέτρων στήλη που στην κορυφή της έχει ένα άγαλμα της Παναγίας η Μαντονίνα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, σίγουρα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σας. Το εντυπωσιακό συντριβάνι του Ποσειδώνα και το επιβλητικό Παλάτσο ντελ Γκοβέρνο, ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία - το λεγόμενο Ντουόμο, το αστρονομικό ρολόι με το επίχρυσο λιοντάρι που βρυχάται και το συντριβάνι του μυθικού Ωρίωνα θα σας γοητεύσουν. Αναχώρηση στη συνέχεια για την Κεφαλού. Άφιξη και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της χαριτωμένης παραθαλάσσιας πόλης, ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ξεχωριστό Παλέρμο. Το μακρινό Ελληνικό και Φοινικικό παρελθόν της πόλης, η Αραβική κατάκτηση σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή Βυζαντινή επιρροή και τέλος η ένωση με την ιταλική χερσόνησο που οδήγησε στο σημερινό ιταλικό κράτος, αποτυπώνονται σε μνημεία και τοπωνύμια. Είναι κυρίως ένα ξεχωριστό αμάλγαμα χρωμάτων και ήχων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΠΑΛΕΡΜΟ (40 χλμ)

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Μονρεάλε. Εκεί θα αντικρίσουμε τα εκπληκτικά Βυζαντινά ψηφιδωτά της Βασιλικής που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Μικρή περιήγηση στην κεντρική πλατεία, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το πολύβουο ιστορικό κέντρο του Παλέρμο. Το Παλάτι των Νορμανδών που σήμερα στεγάζει το Σικελικό Κοινοβούλιο, η Πλατεία Πρετόρια με το συντριβάνι των γυμνών αγαλμάτων, ο Καθεδρικός ναός που η κατασκευή του «συμπυκνώνει» την αισθητική και τεχνική των Αράβων και Νορμανδών σε ένα μοναδικό οικοδόμημα, το θέατρο Μάσιμο και το θέατρο Γκαριμπάλντι, είναι από τα αξιοθέατα που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ / ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ – ΚΑΤΑΝΙΑ (295 χλμ)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ακράγαντα και συγκεκριμένα για τον μοναδικό στον κόσμο αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Οι αρχαίοι ναοί της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου, υπογραμμίζουν την ύπαρξη ενός αξεπέραστου πολιτισμού που καθόρισε τη μοίρα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πολιτισμού. Μετά την ξενάγησή μας αναχώρηση για την Κατάνια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ/ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ (199 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τις υπέροχες Συρακούσες, την πιο σπουδαία πόλη του αρχαίου ελληνικού κόσμου της Μεγάλης Ελλάδας. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από το αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης που βρίσκεται μέσα στη νέα πόλη των Συρακουσών. Ο μεγαλύτερος ίσως βωμός του αρχαίου κόσμου, ο βωμός του Ιέρωνα, τα περίφημα λατομεία της πόλης, αλλά και το αρχαίο ελληνικό θέατρο θα σας γοητεύσουν. Ολοκλήρωση της ξενάγησης και μεταφορά με το λεωφορείο μας κοντά στο ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι Ορτυγία. Ο ναός του Απόλλωνα, η Πλατεία Αρχιμήδη, ο Καθεδρικός που αρχικά ήταν ναός της Αθηνάς, αλλά και η Βασιλική της Αγίας Λουτσία είναι μεταξύ των αξιοθέατων που θα γνωρίσουμε. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση με το λεωφορείο μας για το μοναδικό φυσικό τοπίο του ηφαιστείου της Αίτνας. Το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο προσφέρει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Μια μοναδική εμπειρία το περπάτημα στην «παγωμένη λάβα», και η περιήγηση στους κρατήρες Σιλβέστρι. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ –ΜΠΑΡΙ/ΛΕΤΣΕ (575 χλμ)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα, το αρχαίο Ταυρομένιο. Το αρχαίο θέατρο που το Ιόνιο και στο βάθος η Αίτνα μπορούν να εκληφθούν ως άφθαρτα θεατρικά σκηνικά, η κεντρική Πλατεία Νόβε Απρίλε με τον Πύργο του ρολογιού και το ναό του Αγίου Αυγουστίνου, το Παλάτσο Κορβάια, η Πύλη Μεσσίνα και κυρίως η ακαταμάχητη θέα, θα σας γοητεύσουν. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπάρι/Λέτσε. Με τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια , διανυκτέρευση.

8η ημέρα : ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ (ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ) – ΜΠΑΡΙ/ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ (190 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης αλλά και η παρακείμενη πλατεία σου υπενθυμίζουν ότι βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα του Μπαροκ. Η Πλατεία του Αγίου Ορόντου, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Δικαστικό Μέγαρο μας εντυπωσιάζουν. Αναχωρούμε για τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας. Στην επίσκεψή μας αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε (προαιρετικά) ένα Γκρεκάνικο μουσικό σχήμα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε στους ήχους της ταραντέλας! Στη συνέχεια, επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό το λιμάνι επιβίβασής μας. Τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους για την Ηγουμενίτσα.

9η ημέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επίσκεψη στα Γιάννενα, περιήγηση στην καστροπολιτεία, ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, άφιξη αργά το απόγευμα.


Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες καμπίνες ΑΒ4

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, θεαμάτων & δραστηριοτήτων, βαπορέτα - πλοιάρια, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.