+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Σικελία- Μεγάλη Ελλάδα 6 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η  ημέρα :  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ - ΡΗΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ (490 χλμ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπάρι και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο και συγκεκριμένα για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, όπου ορθώνεται επιβλητικός ο Ναός του Αγίου Νικολάου. Το Μπάρι, είναι το μεσαιωνικό Βάριον, μια πόλη που για αιώνες ήταν παρών ο βυζαντινός πολιτισμός. Σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο,  αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, το χωριό των χιλίων τρούλων! Τα κυκλικά σπιτάκια με τις κωνικές στέγες, τα σχέδια που διακοσμούν και ταυτόχρονα απομακρύνουν τα κακά πνεύματα, παραδόσεις μιας άλλης παγανιστικής εποχής, τα ζωγραφισμένα σοκάκια, μας ταξιδεύουν αιώνες πριν. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση για τη Ματέρα. Μια ολόκληρη πολιτεία φτιαγμένη μέσα στις σπηλιές ενός φαραγγιού που στο βάθος του ρέει ένα μικρό ποτάμι  με το όνομα Γκραβίνα. Από το 1993 η Ματέρα συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όμως ήταν μια κινηματογραφική ταινία «Τα πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον που γυρίστηκε εδώ για να γίνει παγκόσμια γνωστή το 2004. Από τα ταπεινά υπόσκαπτα σπηλαιόσπιτα ως το επιβλητικό Ντουόμο (καθεδρικός ναός) και τις εκκλησίες της Παναγίας, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Πέτρου έως την εντυπωσιακή πλατεία Βιτόριο Βένετο, η πόλη θα σας γοητεύσει αναμφίβολα. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο Ρήγιο στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η  ημέρα : ΡΗΓΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ (224 χλμ)

Μετά το πρωινό μας  θα ακολουθήσει προαιρετική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Τα πιο διάσημα εκθέματα οι λεγόμενοι Πολεμιστές του Ρηγίου, δύο εκπληκτικά αγάλματα αρχαίων πολεμιστών της κλασικής ελληνικής αρχαιότητας, πιθανότατα κατασκευασμένα στο εργαστήριο του Φειδία! Ολοκλήρωση της επίσκεψης αναχώρηση για να πάρουμε το πλοίο και να διασχίσουμε τα στενά μεταξύ Καλαβρίας και Σικελίας για να φτάσουμε στη Μεσσήνη, την αρχαία Ζάγκλη άλλη μια ελληνική αποικία της Μεγάλης Ελλάδας.  Η ύψους 60 μέτρων στήλη που στην κορυφή της έχει ένα άγαλμα της Παναγίας, το εντυπωσιακό συντριβάνι του Ποσειδώνα και το επιβλητικό Παλάτσο ντελ Γκοβέρνο, ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία - το λεγόμενο Ντουόμο, το αστρονομικό ρολόι με το επίχρυσο λιοντάρι που βρυχάται και το συντριβάνι του μυθικού Ωρίωνα θα σας γοητεύσουν. Αναχώρηση στη συνέχεια για την Κεφαλού. Άφιξη στην Κεφαλού, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της χαριτωμένης παραθαλάσσιας πόλης, ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ξεχωριστό Παλέρμο. Το μακρινό Ελληνικό και Φοινικικό παρελθόν της πόλης,  η Αραβική κατάκτηση με τα ανεξίτηλα σημάδια της στα μνημεία, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή Βυζαντινή επιρροή και την κυριαρχία των Νορμανδών, το πέρασμα Ισπανών και Γάλλων και τέλος η ένωση με την ιταλική χερσόνησο που οδήγησε στο σημερινό ιταλικό κράτος, δεν αποτυπώνονται μόνο σε μνημεία και τοπωνύμια. Είναι κυρίως ένα ξεχωριστό αμάλγαμα χρωμάτων και ήχων. Είναι το ηχόχρωμα της Ανατολικής Σικελίας. Μετά την «γνωριμία» με την πόλη, θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

3η ημέρα :  ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΠΑΛΕΡΜΟ (40 χλμ)

Σήμερα, μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Μονρεάλε. Μικρή περιήγηση στην κεντρική πλατεία μετά την επίσκεψη, ελεύθερος χρόνος, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για το πολύβουο ιστορικό κέντρο του Παλέρμο. Το Παλάτι των Νορμανδών που σήμερα στεγάζει το Σικελικό Κοινοβούλιο, η Μαρτοράνα – υπέροχος βυζαντινός ναός, η Πλατεία Πρετόρια με το συντριβάνι των γυμνών αγαλμάτων ή Συντριβάνι της ντροπής, ο Καθεδρικός ναός που η κατασκευή του «συμπυκνώνει»  την αισθητική και τεχνική των Αράβων και Νορμανδών σε ένα μοναδικό οικοδόμημα, το θέατρο Μάσιμο και το θέατρο Γκαριμπάλντι, είναι από τα αξιοθέατα που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ / ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ – ΚΑΤΑΝΙΑ (295 χλμ)

Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα αναχωρήσουμε για τον Ακράγαντα και συγκεκριμένα για τον μοναδικό στον κόσμο  αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Οι αρχαίοι ναοί της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου, υπογραμμίζουν την ύπαρξη ενός αξεπέραστου πολιτισμού που καθόρισε τη μοίρα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πολιτισμού. Μετά την ξενάγησή μας αναχώρηση για την Κατάνια και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

5η ημέρα :  ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ/ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ  (199 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τις υπέροχες Συρακούσες, την πιο σπουδαία πόλη του αρχαίου ελληνικού κόσμου της Μεγάλης Ελλάδας.  Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από το αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης που βρίσκεται μέσα στη νέα πόλη των Συρακουσών. Ο μεγαλύτερος ίσως βωμός του αρχαίου κόσμου, ο βωμός του Ιέρωνα, τα περίφημα λατομεία της πόλης, αλλά και το αρχαίο  ελληνικό θέατρο θα σας γοητεύσουν. Ολοκλήρωση της ξενάγησης και μεταφορά με το λεωφορείο μας κοντά στο ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι Ορτυγία. Ο ναός του Απόλλωνα, η Πλατεία Αρχιμήδη, ο Καθεδρικός που αρχικά ήταν ναός της Αθηνάς, αλλά και η Βασιλική της Αγίας Λουτσία, όπως και η πηγή της νύμφης Αρέθουσας είναι μεταξύ των αξιοθέατων που θα γνωρίσουμε. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση με το λεωφορείο μας για το μοναδικό φυσικό τοπίο του ηφαιστείου της Αίτνας. Το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο προσφέρει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Μια μοναδική εμπειρία το περπάτημα στην «παγωμένη λάβα», και η περιήγηση στους κρατήρες Σιλβέστρι. Ελεύθερος χρόνος, συγκέντρωση, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα, το αρχαίο Ταυρομένιο. Αναμφίβολα η επίσκεψη σε ένα τόπο που λάτρεψαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, αλλά και πολιτικοί έχει κάτι το ιδιαίτερο. Στο αρχαίο θέατρο ,το Ιόνιο και στο βάθος η Αίτνα μπορούν να εκληφθούν ως άφθαρτα θεατρικά σκηνικά, η κεντρική Πλατεία Νόβε Απρίλε με τον Πύργο του ρολογιού και το ναό του Αγίου Αυγουστίνου,  το Παλατσο Κορβάλια, η Πύλη Μεσσίνα και κυρίως η ακαταμάχητη θέα θα σας γοητεύσουν. Αμέσως μετά την επίσκεψή μας, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις - μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου

  • Είσοδοι μουσείων, θεαμάτων & δραστηριοτήτων, βαπορέτα - πλοιάρια, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:

Το πρόγραμμα εκτελείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.