+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Σαρδηνία - Κορσική 6 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΜΠΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το βόρειο ανατολικό τμήμα του νησιού. Άφιξη στην Αριστοκρατική´Ολμπια. Αν και απόμακρη, η Σαρδηνία καταφέρνει να γοητεύσει γιατί συνδυάζει τη μεσογειακή με την εξωτική ομορφιά, τα διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία και το σύγχρονο με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Το νησί είναι γεμάτο με μύρτιλλα, άγριο θυμάρι, μικρές βελανιδιές, απομονωμένους κόλπους, απέραντες αμμουδιές, σπηλιές. Το όνομα της ´Ολμπια έχει ελληνική καταγωγή και εμφανίζεται τον 7ο αιώνα π.χ. Υπήρξε συμβατικό λιμάνι του Μεσαίωνα και πρωτεύουσα ενός από τα τέσσερα ανεξάρτητα κράτη του νησιού, εκείνης της εποχής. Τον 12ο αιώνα ήταν έδρα επισκοπής. Στη βόλτα μας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Σιμπλικιου από τον 11ο αιώνα, που είναι ο καθεδρικός ναός της πόλης. Επίσης, θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου, ερείπια του ρωμαϊκού φόρουμ, το καστρο Πέδρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ - ΣΑΣΣΑΡΙ - ΑΛΓΚΕΡΟ(240 χλμ)

Πρωινό. Ακολουθεί περιήγηση στο βόρειο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφτούμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού το Σασαρι. Η πόλη ιδρύθηκε από εμπόρους της Πίζας και τη Γένοβας στις αρχές του 13ου αιώνα. Εδώ δημιουργήθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της Σαρδηνίας. Γύρω από το Ντουομο τον 11ο αιώνα αναπτύσσεται μια πυκνή μεσαιωνική συνοικία γεμάτη εκκλησίες. Θα μας εντυπωσιάσει η ανάγεννησιακη κρήνη - Ροζελο. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για το Αλγκερο. Ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα, στη χερσόνησο απέναντι από τον κόλπο του Αλγκερο, από την οικογένεια Ντορια της Γένοβας. Τον 16ο αιώνα κατακτήθηκε από τους Αραγωνέζους. Το παλιό λιμάνι, γεμάτο καλντερίμια και δρομάκια, περιβάλλεται από τείχη με επάλξεις και αμυντικούς πύργους. Στον ελεύθερο χρόνο εξερευνήσετε την περιοχή και απολαύστε την τοπική κουζίνα. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε παγωτό με γεύση φιστίκι, θα σας ενθουσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ

Σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στη γειτονική Κορσική, το μεγαλύτερο γαλλικό νησί και πατρίδα του Ναπολέοντα. Από το λιμάνι της Σαντα Τερέζα φεύγει το καράβι για το Μπονιφάτσιο, ένα υπέροχο λιμάνι με εντυπωσιακά κάστρα. Η περιοχή πήρε το όνομα από τον Κόμη της Τοσκάνης, που έζησε εδώ. Στον χρόνο μας στο νησί θα θαυμάσουμε έναν παράδεισο, από όπου πέρασαν σχεδόν όλοι οι λαοί και οι πολιτισμοί. Επιστροφή το βράδυ.

4η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ - ΝΟΥΟΡΟ - ΟΡΙΣΤΑΝΟ - ΚΑΛΙΑΡΙ (290 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το κεντρικό τμήμα του Νησιού. Η πόλη Νουορο έχει μοναδική θέση κάτω από το Μοντε Ορτομπενε και το επιβλητικό Σουπρα Μοντε, υπήρξε πατρίδα της Συγγραφέα Γκρατσια Ντελεντα η οποία κέρδισε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας το 1926 για την αποτύπωση στα έργα της των παθών, που χαρακτήρισαν τις παραδοσιακές κοινότητες της Σαρδηνίας. Συνεχίζουμε για το Οριστανο. Η επαρχία αυτή αντιστοιχεί σε γενικές γραμμές στην ιστορική Αρμπορεα, την οποία κυβερνούσε η Ελεονώρα. Άγαλμα του 18ου αιώνα δεσπόζει στην Πιάτσα Ελεονώρα. Στο Corso Vittorio Emanuele βρίσκεται το σπίτι της από τον 16ου αιώνα. Το Τορε ντι Σαν Κριστοφορο 1291 στη piazza Roma, αποτελούσε κάποτε τμήμα της οχύρωσης. Το Ντουομο είναι του 13ου αιώνα και αργότερα ξαναχτίστηκε σε ρυθμό μπαρόκ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκκλησία της Σαντα Κιαρα. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για το νότιο τμήμα του νησιού. Άφιξη στην πρωτεύουσα Κάλιαρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη, που στην τοπική διάλεκτο του νησιού, το όνομά της σημαίνει κάστρο.

5η ημέρα: ΚΑΛΙΑΡΙ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, η οποία κατακτήθηκε από Φοίνικες, Καρχηδονιους, Ρωμαίους. Στη βόλτα μας στην πόλη θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, τον πύργο του Αγίου Πανκρατίου και τον πύργο του ελέφαντα. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι και τη συνοικία Μαρίνα, όπου μπορείτε να δείτε το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Ακόμη θα δούμε το αμφιθέατρο του 2ου αιώνα στο λόφο Μπουονκαμινο, λαξευμένο στο βράχο. Το παλιό κέντρο της πόλης έχει βορειοαφρικανικο χαρακτήρα. Εξερευνήσετε την αγορά της πόλης, την ατμοσφαιρική συνοικία Καστέλο και τα παραδοσιακά μαγαζιά.

6η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και στον ελεύθερο σας χρόνο πριν την αναχώρηση σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Εθνική πινακοθήκη, που αφηγείται αναλυτικά την ιστορία του νησιού. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

 • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις - μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου

 • Είσοδοι μουσείων, θεαμάτων & δραστηριοτήτων, βαπορέτα - πλοιάρια, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 • Προαιρετική εκδρομή στην Κορσική 40€

Σημείωση:

Το πρόγραμμα εκτελείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη

Πτήση για Όλμπια και επιστροφή από Κάλιαρι για αποφυγή περιττών χιλιομέτρων.