Πολύχρωμο Βιετνάμ 5* – Απομακρυσμένες φυλές - 14 ημέρες

/ Εκδρομές / Μακρινά ταξίδια / Ασία

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι.

2η ημέρα: Άφιξη στο Ανόι (Ξενάγηση – μαριονέτες στο νερό)

Άφιξη στο Ανόι και πρωινή βόλτα στην πόλη για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα. Θα δούμε τη γραφική λίμνη Hoan Kiem, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «η λίμνη του αποκατασταθέντος ξίφους»! Στη λίμνη θα δούμε τον ναό Ngoc Son, ιερό του 18ου αι. που συνδέεται με την όχθη με μια κόκκινη γέφυρα. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη με τα τροχήλατα αμαξάκια, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Η μέρα μας θα κλείσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ανόι – Χαλόνγκ Μπέι (Διανυκτέρευση σε κρουαζιερόπλοιο)

Αφού πάρουμε πρωινό, μεταβαίνουμε οδικώς στον κόλπο Χαλόνγκ (Ha Long Bay), όπου μας περιμένει το κρουαζιερόπλοιο. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και ξεκινά η κρουαζιέρα στον κόλπο Χαλόνγκ, πλέοντας ανάμεσα στις καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Είναι ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Πρώτος μας σταθμός είναι το πλωτό ψαροχώρι του Vung Vieng όπου θα κάνουμε «εξόρμηση» με καγιάκ (όσοι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν στη βόλτα με τα καγιάκ, μπορούν να παραμείνουν στο πλοίο και να χαλαρώσουν στο χώρο της σάουνας, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση). Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε στο πλοίο μαγειρική επίδειξη που θα μας μυήσει στα μυστικά της πλούσιας βιετναμέζικης κουζίνας, ενώ το βράδυ θα δούμε νυχτερινό ψάρεμα καλαμαριών! Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

4η ημέρα: Χαλόνγκ Μπέι – Νιν Μπιν

Πρωινό ξύπνημα με Τάι-Τσι στο κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου, ενώ στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το σπήλαιο Τιεν Κουνγκ ή «Σπήλαιο του Ουρανού», μια και αποτελείται από τρεις μεγάλες αίθουσες, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες (σημείωση: πρέπει να ανέβουμε 400 σκαλοπάτια μέχρι το σπήλαιο). Στη συνέχεια, αφού αφήσουμε τις καμπίνες μας, αποβιβαζόμαστε από το πλοίο στην επαρχία Νιν Μπιν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νιν Μπιν – Χόα Λου – Ταμ Κοκ – Ανόι

Πρωινή αναχώρηση και πορεία μέσα από απέραντα αγροτικά τοπία για την πρώτη πρωτεύουσα του Βιετνάμ, τη Χόα Λου (10ος-11ος αι.), στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού. Θα δούμε το εντυπωσιακό παλάτι της Χόα Λου και κατόπιν συνεχίζουμε στο Ταμ Κοκ για μια πλωτή περιήγηση με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι: το τοπίο χαρακτηρίζεται από τους τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που εξέχουν εντυπωσιακά από το επίπεδο, υγρό και καλλιεργημένο έδαφος, γι’ αυτό και ονομάζεται «το στεγνό Χαλόνγκ». Η γαλήνη των καναλιών με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια Ταμ Κοκ θα σας σαγηνεύσουν. Αφού απολαύσουμε τη βαρκάδα μας, συνεχίζουμε για το Ανόι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ανόι – Νγκία Λο

Πρωινό και αναχώρηση για τα ενδότερα του βιετναμέζικου βορρά, με προορισμό μας την κωμόπολη του Νγκία Λο, στην επαρχία Τονκίν. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για να επισκεφθούμε μια τεϊοφυτεία και να μάθουμε από πρώτο χέρι τις τεχνικές και την πλούσια κουλτούρα πίσω από το εθνικό ρόφημα των Βιετναμέζων! Η Νγκία Λο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ορυζώνας του Βιετνάμ. Η παράδοση της ορυζοκαλλιέργειας μετρά εδώ 700 χρόνια ζωής (!), χάρη στα υπερπλούσια νερά της περιοχής. Για να φτιάξουν τη ζωή τους σ’ αυτό το περιβάλλον, οι κάτοικοι διαχρονικά χρησιμοποιούσαν (και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν) για τα σπίτια τους ξύλο iroko και μπαμπού, που θα δούμε και τώρα ακόμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε παραδοσιακό κατάλυμα σε πασσάλους. Κατόπιν θα κάνουμε τη βόλτα μας, πεζή ή με όχημα, γύρω από την κωμόπολη, ανάμεσα σε ορυζώνες και παραδοσιακούς οικισμούς, ώστε να «βυθιστούμε» κατά το δυνατόν στην ηρεμία και τη γαλήνη της βιετναμέζικης υπαίθρου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Νγκία Λο – Μου Κανγκ Τσάι – Σάπα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το κατάλυμά μας και συνεχίζουμε προς βορρά τις εκτάσεις της Χοάνγκ Λιέν Σον, όπου υψώνονται τα πιο ψηλά βουνά της Ινδοκίνας. Περνάμε μέσα από εκπληκτικά τοπία, μέσα από γραφικές βουνοπλαγιές και καταπράσινες κοιλάδες, και φτάνουμε στην κοιλάδα Του Λε, γνωστή για το «ρυτιδωτό» της ρύζι. Από εδώ ξεκινάμε την περιήγησή μας (trekking) μέσα από πεζούλια ορυζώνων και μικρά, παραδοσιακά χωριά των φυλών Τάις και των Χμονγκ: θα διασχίσουμε φαράγγια πάνω σε κρεμαστές γέφυρες από μπαμπού, θα δούμε τις αλλεπάλληλες αναβαθμίδες όπου οι ντόπιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και την τελευταία σπιθαμή εδάφους για τις ορυζοκαλλιέργειές τους, θα περάσουμε από ρυάκια, παραδοσιακά σπίτια πάνω σε πασσάλους και πολλά άλλα… Η συνέχεια της οδικής μας διαδρομής προς το Μου Κανγκ Τσάι περνά από το «Ουράνιο κέρας», το πέρασμα Khau Pha μέσα από τα βουνά, που θα μας οδηγήσει σε μια σειρά από χωριά της φυλής Χμονγκ, όπως τα Pan Tan, Xu Phinh και Che Cu Nha Συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας προς το Tram Ton Pass, το υψηλότερο πέρασμα στο ορεινό Βιετνάμ, στα 2.047μ., από όπου θα περάσουμε και θα κάνουμε την απαραίτητη στάση για να θαυμάσουμε το τοπίο, όπου δεσπόζει το βουνό Φάνσιπαν, το πιο ψηλό ολόκληρης της Ινδοκίνας. Η διαδρομή μας σήμερα ολοκληρώνεται στο Σάπα (Sapa). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Σάπα – χωριό Τα Φιν (φυλή Ρεντ Ντάο)

Αφού πάρουμε πρωινό, θα επισκεφθούμε το χωριό Τα Φιν, ένα από τα χωριά με τον μεγαλύτερο πληθυσμό της φυλής Ρεντ Ντάο. Με καταγωγή από την Κίνα, οι Ρεντ Ντάο αποτελούν μία από τις 54 εθνότητες που απολαμβάνουν καθεστώς επίσημης αναγνώρισης από το Βιετνάμ. Οι άνθρωποί τους φορούν καθημερινά τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες, με άντρες και γυναίκες να φέρουν τα χαρακτηριστικά μαύρα ή κόκκινα σαρίκια της φυλής. Θεωρούνται ειδικοί στα βότανα και την πρακτική ιατρική, και αγαπούν πολύ τα θερμά λουτρά με θεραπευτικά βοτάνια. Επιστροφή στο Σάπα και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Σάπα (ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινό και εξόρμηση στην ύπαιθρο γύρω από το Σάπα και στις πλαγιές του βουνού Ham Rong. Θα δούμε πανοραμική το Σάπα να «χάνεται» μέσα στην ομίχλη ενώ κατόπιν θα συνεχίσουμε πεζή προς το χωριό Cat Cat, ένα μικρό χωριό που σχηματίστηκε πριν περίπου δύο αιώνες όταν συνυπήρξαν σε κοινό έδαφος διάφορες φυλές και εθνοτικές ομάδες του βόρειου Βιετνάμ, με κυριότερη ανάμεσά τους τους Χμονγκ. Φυλές με μακραίωνη παράδοση στην ορυζοκαλλιέργεια, οι άνθρωποί τους δάμασαν το έδαφος φτιάχνοντας αλλεπάλληλες αναβαθμίδες ώστε να κατορθώσουν να παράγουν την απαραίτητη τροφή για τον πληθυσμό των βουνών. Θα περπατήσουμε επίσης στο περιηγητικό μονοπάτι ανάμεσα στα χωριά Λάο Τσάι και Τα Βαν, μια δημοφιλής διαδρομή hiking του βόρειου Βιετνάμ. Επιστροφή στο Σάπα και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Σάπα – Κορυφή Φάνσιπαν – Σάπα

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το ηλεκτροκίνητο τραίνο που θα μας μεταφέρει μέχρι τον σταθμό του τελεφερίκ. Από εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να… γεμίσουμε τη μνήμη της φωτογραφικής μας μηχανής, καθώς η θέα στην κοιλάδα κόβει την ανάσα. Θα πάρουμε το τελεφερίκ που θα μας οδηγήσει μέχρι σχεδόν την κορυφή του Φάνσιπαν, στα 3.143 μ. υψόμετρο! Με την ασύλληπτη θέα στο νου μας, επιστρέφουμε στο Σάπα. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Σάπα – Ανόι

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό μας το Ανόι. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μια σύντομη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Ανόι (ξενάγηση)

Ημέρα αφιερωμένη στο Ανόι η σημερινή. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (εξωτερικά), τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, τον Ναό της Λογοτεχνίας (το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ), την μονόστηλη βουδιστική παγόδα, καθώς και το Εθνικό Μουσείο της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ανόι.

13η ημέρα: Ανόι – Πτήση επιστροφής

Τελευταία μας ημέρα στο Βιετνάμ, ελεύθερος χρόνος για ψώνια στο Ανόι και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

14η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Μία διανυκτέρευση σε 5* κρουαζιερόπλοιο.
 •   Ξενοδοχείο 5* στο Ανόι, και από τα καλύτερα της κάθε περιοχής στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Οι επιλογές στο βόρειο Βιετνάμ είναι περιορισμένες και τα περισσότερα καταλύματα είναι πολύ απλά. Ανάλογα απλό είναι και το πρωινό που αυτά προσφέρουν. Έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα διαθέσιμα σε κάθε περιοχή που διανυκτερεύουμε.
 •   Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία (και στο κρουαζιερόπλοιο) και όχι σε τοπικά εστιατόρια.
 •   Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Οι μεταφορές γίνονται με μικρότερα λεωφορεία, λόγω του οδικού δικτύου στο βόρειο Βιετνάμ.
 •   Εκδρομή στο Ταμ Κοκ.
 •   Θέαμα με μαριονέτες στο νερό, στο Ανόι.
 •   Ανάβαση με τελεφερίκ στο Φανισπάν.
 •   Τοπικός ξεναγός.
 •   Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 •   Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

 

Προσοχή: ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 860 €.
 • Βίζα που πληρώνονται τοπικά: βίζα Βιετνάμ 25 $.