Περσία 5* - Ταξίδι στην Ιστορία - 9 ημέρες

/ Εκδρομές / Μακρινά ταξίδια / Ασία

1η μέρα: Αθήνα - Σιράζ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για Σιράζ, μια από τις ομορφότερες ιστορικές πόλεις του κόσμου.

2η μέρα: Σιράζ, Ξενάγηση

Σε περίπτωση πολύ πρωινής άφιξης, θα υπάρξει άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο, early check in και χρόνος για ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, που ξεκινά από το Τζαμί Vakil, ένα συγκρότημα 8.660 τετραγωνικών μέτρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Κήπο Ναρεζεστάν ("Κήπος των Πορτοκαλιών") και τον Κήπο Εράμ (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), το μαυσωλείο του ποιητή Χαφέζ και την Ακρόπολη του Καρίμ Χαν. Δείπνο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σιράζ - Περσέπολη - Πασαργάδες - Γιάζντ

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε το τέμενος Nasir al-Mulk, για να απολαύσουμε το παιχνίδι των χρωμάτων από τα βιτρό πάνω στου τάπητες του ναού. Θα περάσουμε από την πύλη του Κορανίου για να ευλογηθείτε και εσείς, όπως και όλοι οι ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν από την πόλη. Συνεχίζουμε για την πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, η ένδοξη Περσέπολη, η "πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων", ο πιο επιβλητικός ιστορικός χώρος του ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που καταλήφθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Επόμενος σταθμός μας οι Πασαργάδες, η πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, όπου θα δούμε τον τάφο του, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την ιερή πόλη Γιάζντ. Η πόλη αυτή με τα σπίτια της λάσπης θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή, θα σας ταξιδέψει σε παραμύθια από τις χίλιες και μία νύχτες. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Γιάζντ

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη των Ζωροαστρών (από τις πρώτες μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου και πρώτη διδάξασα τις μεταγενέστερες μονοθεϊστικές θρησκείες), θα δούμε τον Πύργο της Σιωπής, το Τέμενος της Φωτιάς και το Τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Χρόνος για βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής και δώρο του γραφείου μας: τσάι σε ένα από τα "ψαγμένα" καφέ πάνω σε ταράτσες, για να απολαύσετε τη θέα και το δειλινό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Γιάζντ - ισφαχάν (4ωρη μετάβαση)

Πρωινή αναχώρηση για την ωραιότερη πόλη του ιράν, το ισφαχάν, γνωστό για τον πολεοδομικό του σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους του, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, τους μεντρεσέδες και τα καραβάν σεράι. Άφιξη και απογευματινή περιήγηση στην Αρμένικη συνοικία Jolfa, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα. Ακολουθεί στάση για φωτογραφίες στην Γέφυρα με τις 33 Καμάρες (Σιόσεπολ). Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ισφαχάν

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε το αιθέριο τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ, το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν-ι-ιμάμ (πλατεία του ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στις τέσσερις πλευρές της οποίας δεσπόζουν το επιβλητικό τέμενος του ιμάμη, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το θαυμαστό ανάκτορο Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα, το τζαμί και η σκεπαστή αγορά - το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του ιράν, στο οποίο θα έχετε χρόνο για ψώνια. Τσάι σε παραδοσιακό καφέ εντός της αγοράς, δώρο του γραφείου μας. Γεύμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ισφαχάν - Κασάν - Τεχεράνη (6ωρη μετάβαση)

Κατά την εξαιρετική σημερινή μας διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας και αφού δούμε το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ να ξεπετάγεται μπροστά μας, θα σταματήσουμε στο Κασάν για να επισκεφθούμε το περίτεχνο παζάρι και το αρχοντικό Μουτζρεντί του 19ου αιώνα. Θα δούμε επίσης τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Άφιξη στην Τεχεράνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Τεχεράνη, Ξενάγηση - Βραδινή πτήση για Αθήνα

Πρωινή ξενάγηση της πόλης με επισκέψεις σε τρία από τα κορυφαία στο είδος τους μουσεία του κόσμου: το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών, το Μουσείο Χαλιών, που φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και το Θησαυροφυλάκιο με έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιούν Νουρ - "η Θάλασσα του Φωτός". Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, την παλιά Βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του Εθνικού Κήπου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα


Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Qatar ή Turkish μέσω άλλης πόλης

• Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4* superior στη Γιάζντ

• 7 γεύματα (ημιδιατροφή) κατά τη διάρκεια των εκδρομών/ξεναγήσεων

• Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

• Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί

• Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα

•Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: 610 €

• Βίζα εισόδου: 60 €

• Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο τοπικά): 80 €

• Εορταστικά μενού για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά.