+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Πάσχα στη Σύρο 5 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ελλάδας

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

H καρδιά του Αιγαίου χτυπάει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου αρμονικά συνυπάρχουν ορθόδοξοι και καθολικοί, που την περίοδο του Πάσχα γιορτάζουν ταυτόχρονα με κατάνυξη, ανεξάρτητα από το πότε πέφτει το καθολικό και πότε το Ελληνικό Πάσχα.

Μεγάλη Πέμπτη 25/04/19:

Συνάντηση στο γραφείο μας και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Με τις απαραίτητες στάσεις, θα είμαστε στο Πειραιά στις 16:30, ώστε να επιβιβαστούμε στο πλοίο για την όμορφη Σύρο. Περίπου στις 20:00 θα είμαστε στο νησί. Άφιξη στην Σύρο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μεγάλη Παρασκευή 26/04/19:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με το πούλμαν στις 11:00 για τον Μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου όπου θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια και θα επισκεφτούμε το κτίριο όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Ιερατική Σχολή(1837) όπου εκτίθεται το Ιστορικό Αρχείο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, τη μονή των Καπουτσίνων με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη (1635), τη μονή των Ιησουϊτών με την εκκλησία της Παναγίας του Καρμήλου (1740), τις μοναδικές ορθόδοξες εκκλησίες της Άνω Σύρου της “Αγίας Τριάδας” και του “Αγίου Νικολάου” του Φτωχού, την έκθεση του Ιστορικού Αρχείου Άνω Σύρου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, την έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και βέβαια το μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη που στεγάζεται στην οικία του, η οποία ανακαινίστηκε το 1995 και περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και μαρτυρίες από τη ζωή του μεγάλου Συριανού συνθέτη και η οποία βρίσκεται δίπλα στη ομώνυμη πλατεία που κοσμείται από την προτομή του. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας με εκπληκτική θέα και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν μας, για να επισκεφτούμε την Ερμούπολη. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Ερμούπολη, που αποτελεί διοικητικό και οικονομικό κέντρο των Κυκλάδων. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο και το Δημαρχείο που βρίσκεται στην Πλατεία Μιαούλη στο κέντρο της πόλης και είναι ένα ζωντανό μουσείο έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Τσίλερ που είναι από τα μεγαλύτερα δημαρχιακά μέγαρα της Ελλάδας. Θα δούμε το πρώτο Γυμνάσιο της ελεύθερης Ελλάδας που λειτούργησε το 1833. Θα ξεναγηθούμε στο Θέατρο Απόλλων που αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Θα περιπλανηθούμε στους γραφικούς πλακόστρωτους με μάρμαρα και γρανίτη δρόμους της πόλης και θα καταλήξουμε στην συνοικία Βαπόρια, ένα γνήσιο νεοκλασικό αρχιτεκτονικό σύνολο με υπέροχα αστικά αρχοντικά του 19ου αιώνα, με περίτεχνο διάκοσμο, μαρμάρινες επενδύσεις και πελώριες ξυλόγλυπτες πόρτες.

Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ξεκούραση και στις 19:30 θα μεταφερθούμε με πούλμαν στην Ερμούπολη όπου το βράδυ γύρω στις 21:30 γίνεται η μοναδική περιφορά των ορθόδοξων επιταφίων από τους ναούς της Ερμούπολης (Μεταμόρφωσης, Κοίμησης της Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου), στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Στη συνέχεια οι τρεις αυτοί επιτάφιοι συναντιούνται στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από το Δημαρχείο, όπου γίνεται κοινή δέηση και ακούγονται ύμνοι από τη Χορωδία του Αγίου Νικολάου και την Μπάντα του Δήμου. Μετά τον Επιτάφιο, θα έχετε χρόνο να απολαύσετε το δείπνο σας σε κάποιο από τα ουζερί ή τα ταβερνάκια της Ερμούπολης ή της Άνω Σύρας για νηστίσιμα θαλασσινά και μεζεδάκια. Αργά το βράδυ επιστροφή με το πούλμαν στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μεγάλο Σάββατο 27/04/19:

Ελεύθερη ημέρα στη Σύρο για να χαρείτε τις ομορφιές της Ερμούπολης και του νησιού. Το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε την πιο φαντασμαγορική Ανάσταση με πολλά βεγγαλικά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στην εκκλησία της Ανάστασης που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Ερμούπολης, ενώ στον απέναντι λόφο της Άνω Σύρας, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, θα βλέπουμε τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα. Αμέσως μετά την ανάσταση, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας όπου μας περιμένει το αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή του Πάσχα 28/04/19:

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το πασχαλιάτικο τραπέζι μας με τον οβελία και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα. Το απόγευμα της Κυριακής θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης (μητρόπολη) στην Ερμούπολη, όπου ψάλλεται ο Εσπερινός της Αγάπης και ακολουθεί το ευαγγελικό μήνυμα της Ανάστασης που διαβάζεται από τον Μητροπολίτη σε 12 γλώσσες. Κοντά στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με την περίφημη εικόνα του “El Greco”, μετά τον εσπερινό καίνε ομοίωμα του Ιούδα, ένα έθιμο που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια και συνεχίζεται ως τις μέρες μας. Η βόλτα στα στενά της Ερμούπολης είναι επιβεβλημένη. Διανυκτέρευση

Δευτέρα του Πάσχα 29/04/19:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην Ερμούπολη για γεύμα. Στις 14:40 επιβίβαση στο πλοίο για επιστροφή στην Αθήνα. Θα είμαστε στον Πειραιά στις 16:30 και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής. Αργά το βράδυ άφιξη στη Θεσσαλονίκη.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 •  Όλες τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο όπως αναφέρεται στο αναλυτικά μας πρόγραμμα.

 •  Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.

 •  Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας.

 •  Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

 •  Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 •  Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 •  Ότι αναφέρεται στο αναλυτικό έντυπο ή στο τιμοκατάλογο ως προσφορά ή Δώρο.

 •  ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

 •  Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο και προαιρετικό

 •  Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά

 •  Είσοδοι μουσείων, πάρκων αναψυχής & αρχαιολογικών χώρων

 •  Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο.