Πανόραμα Ουζμπεκιστάν - 10 ημέρες

/ Εκδρομές / Μακρινά ταξίδια / Ασία

1η μέρα: Αθήνα - Τασκένδη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Τασκένδη. Βραδινή άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση (δεν περιλαμβάνεται δείπνο).

2η μέρα: Τασκένδη, Ξενάγηση

Σήμερα θα περιηγηθούμε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας, καθώς και στο παλιό τμήμα της πόλης, όπου θα δούμε το θρησκευτικό συγκρότημα του Khasti Imam, το μαυσωλείο του Kaffal Shashi, τον μεντρεσέ Barak Khan, τον μεντρεσέ Kukeldash, το Chorsu Bazaar κ.ά. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τασκένδη - Χίβα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίβα, την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας", το έβδομο θαύμα του κόσμου". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε το φρούριο με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους μιναρέδες και τα δαντελωτά μωσαϊκά των αρχαίων τειχών. Στην παλιά πόλη και μέσα στην οχυρωμένη ιτχάν Καλά, θα δούμε τον Μεντρεσέ (ιεροσπουδαστήριο) του Μεγάλου Βεζίρη Μοχάμεντ Αμίντ Χαντ, το μνημείο ανατολίτικης αρχιτεκτονικής Μιναρέ Κάλτα (κοντός μιναρές) κ.ά. Εντός του φρουρίου Αρκ Κούχνια θα δούμε το Τζαμί Τζαμά και τον Μεντρεσέ των ρακχιμχάν. Θα ακολουθήσει φολκλορικό σόου και δείπνο στο μεσαιωνικό Allakullikhan Madrasah. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Χίβα - Mπουχαρά (450 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για τη θρυλική Μπουχαρά. Διασχίζοντας την απόκοσμη έρημο Κιζίλ Κουμ και το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες και τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Aμού Ντάρια (Ώξος), θα φθάσουμε στο "ανατολίτικο θαύμα", όπως αποκαλούν την Μπουχαρά, μία γοητευτική πόλη με πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τυρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής. Προβλεπόμενη άφιξη στις 17.00΄. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Mπουχαρά, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ολοήμερης ξενάγησης στην πόλη θα δούμε την "Ακρόπολη της Κιβωτού" (Ark Citadel), το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι και τους μεντρεσέδες Κουκελντάς και Ναντίρ Ντεβάν Mπέγκι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χαγάκα Ντιβάν Μπέγκι, που είναι από τα ωραιότερα πανδοχεία πάνω στον Δρόμο του Μεταξιού, το θερινό Παλάτι του Σιτόρα Χότζα, το τζαμί Μπολό Χάουζ και το Μαυσωλείο των Σαμανιδών. Δείπνο θα δοθεί παράλληλα με ένα σόου-επίδειξης ασιατικών φορεσιών και χορούς ντίσκο σε μεσαιωνική Μεντρέσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Mπουχαρά - Νουράτα/Φρούριο Μεγάλου Αλέξανδρου Λίμνη Αϊνταρκούλ (Διαμονή σε γιούρτες).

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το αρχαίο φρούριο του Μεγάλου Αλέξανδρου στη Νουράτα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Αϊνταρκούλ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να διανυκτερεύσετε σε γιούρτες, ακριβώς δίπλα από τη λίμνη, με όλες τις ανέσεις της σημερινής εποχής. Εκεί, θα μπορέσετε να κάνετε βόλτα με καμήλες και να απολαύσετε την εμπειρία με παραδοσιακό δείπνο περιμετρικά της εστίας.

7η μέρα: Αϊνταρκούλ - Μαθήματα μαγειρικής, οινογευσία - Σαμαρκάνδη

Μετά το πρωινό στις γιούρτες, ακολουθεί στάση σε παραδοσιακό σπίτι, για να πάρετε μαθήματα τοπικής μαγειρικής και να γευθείτε το τοπικό πιλάφι (πλοφ). Ακολουθεί οινογευσία σε κοντινό οινοποιείο, που έχει σαρώσει τα πρώτα βραβεία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Άφιξη στη θρυλική Σαμαρκάνδη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Σαμαρκάνδη, Ξενάγηση, Ελ Μερός

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου, καθώς και την κεντρική πλατεία ρεγκιστάν, όπου βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί μεντρεσέδες της πόλης: η Μεντρέσα-αστεροσκοπείο ουλουγκπέκ, η Μεντρέσα Σερ Ντορ και το μεγαλύτερο τζαμίΜεντρέσα Τίλα Κόρι. Συνεχίζουμε για την νεκρόπολη Σαχ-ιΖίντα με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της. Ακολουθεί βόλτα στα γραφικά στενά της αγοράς και στο τέμενος Μπιμπί Χανούμ. Αποκλειστική επίσκεψη του μουσείου θεατρικών ιστορικών ενδυμασιών El Meros και εορταστικό δείπνο με μουσική ντίσκο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Σαμαρκάνδη, Εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων - Υπερταχεία για Τασκένδη 

Kατασκευής μεταξένιων χαλιών. Η μεταφορά μας στην Τασκένδη, θα γίνει με τη νέα Υπερταχεία. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τασκένδη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο μέχρι τη βραδινή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

10η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα


Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish ή Aeroflot μέσω άλλης πόλης

•Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 3*+ (1 Διαν/ση σε παραδοσιακές γιούρτες)

•Ημιδιατροφή

•Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

•Εσωτερική πτήση Τασκένδη-Χίβα

•Τοπικός έμπειρος ξεναγός

•Συνοδός από Ελλάδα

•Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, εμπλουτισμένη ατομική ασφαλιστική κάλυψη: € 690

• Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, τοπικοί φόροι (πληρώνονται μόνο τοπικά στον συνοδό σας): € 85.