ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ | ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

/ Εκδρομές / Καλοκαίρι / Καλοκαίρι - Εκδρομές Ευρώπης

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΙΕΝΝΗ

Πτήση Για Βιέννη – Πανοραμική Περιήγηση – Τακτοποίηση Στο Ξενοδοχείο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και έναρξη της περιήγησής μας από την περίφημη Ρινγκστράσσε. Στη διάρκεια της περιήγησης, θα ακολουθήσουμε μια κυκλική πορεία, κατά την οποία θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια, το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο και τη νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για φαγητό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ - ΘΕΡΙΝΑ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ

Βιέννη Περιήγηση Στο Ιστορικό Κέντρο – Μπελβεντερε – Θερινά Ανάκτορα Σενμπρούν

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο, από όπου θα θαυμάσουμε για ακόμα μία φορά  την περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος). Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας στάση στα περίφημα ανάκτορα Σένμπρουν, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε και να φωτογραφηθούμε στους κήπους των ανακτόρων. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο, κατά γενική ομολογία, μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης, το Μπελβεντέρε. Εκεί θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου με τη βοήθεια του συνοδού μας, θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια παλιάς Ελληνικής Παροικίας, θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς και το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της  πόλης για βόλτες, καφέ και φαγητό και αναμνηστικές αγορές. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ

Βιέννη – Πράγα Ξενάγηση Πόλης (330χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Πράγα. Έπειτα από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πανέμορφη αυτή πόλη, η οποία είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία και εύστοχα αποκαλείται επίσης  «η χρυσή πόλη»και  «μητέρα των πόλεων». Δεν είναι τυχαίο που από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και αρχίζουμε αμέσως την γνωριμία με το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε με την κοσμοπολίτικη πλατεία της παλιάς πόλης. Εδώ θα βρεθείτε αρκετές φορές και θα καταλάβετε αμέσως τους λόγους! Θα δούμε στη βόλτα μας όμορφα κτίρια, παλιά παλάτια όπως αυτό του Κίνσκι, την επιβλητική βασιλική εκκλησία της Παναγίας του Τιν, γνωστή για τους δύο πύργους του Αδάμ και της Έυας και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Θα θαυμάσουμε την Εβραϊκή συνοικια με την παλια και τη νέα συναγωγη, το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την πλατεία Vaclav σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και το επιβλητικό κτίριο, το οποίο στεγάζει το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Λίγος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το γευστικό κότσι αλλά και τη μπάρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της πόλης. Ο συνοδός μας είναι εκεί για κάθε απαραίτητη πληροφορία.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΧΟΒ - ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΟΛΟΥ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΔΛΑΒΑ - ΑΓΙΟΣ ΒΙΤΟΣ - ΛΟΡΕΤΟ - ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ 

Στραχοβ - Λορετο - Καστρουπολη - Άγιος Βιτος - Γέφυρα Καρόλου - Παλιά Πόλη – Κρουαζιέρα Στο Μοδλαβα -  Μαύρο Θέατρο

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέτο έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους προσκύνησης της χώρας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrant Sani), την Ακρόπολη της πόλης η οποία στεφανώνει τον λόφο της Mala Strana. Θα δούμε το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας μετέπειτα κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και σημερινό προεδρικό μέγαρο. Ακολουθεί ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο παλαιότερος γοτθικός καθεδρικός ναός στην κεντρική Ευρώπη και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Θα περάσουμε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τα παλάτια που διέμεναν οι Βασιλιάδες της Βοημίας. Συνεχίζουμε την πορεία μας με το "μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα όπου θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου και θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού". Ο βασιλιάς Βλαδισλάβος Β' έχτισε το 1170 την πρώτη γέφυρα πάνω από το Μολδάβα, την γέφυρα της Ιουδήθ η οποία κατέρρευσε το 1342. Στα θεμέλια της χτίστηκε αργότερα η γέφυρα του Καρόλου. Περάστε τον υπόλοιπο χρόνο στα γραφικά σοκάκια ή ελάτε μαζί μας σε μια αξέχαστη προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και εξιστορεί τα μυστικά των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 

Πράγα -  Μπρατισλαβα Περιήγηση Πόλης (328χλμ.)  - Βουδαπέστη (200 χλμ.)

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα . Κτισμένη στις όχθες του Δούναβη η μικρή όμορφη πόλη της Μπρατισλάβας υπήρξε παραδοσιακά ,σημαντικότατη Ουγγρική πόλη με το όνομα Pozsony καθώς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου από το 1563 έως το 1830 έλαβε χώρα η στέψη συνολικά 10 Ούγγρων βασιλιάδων και μιας βασίλισσας . Για αυτό σε πολλά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα δείτε μια μικρή κορώνα στο έδαφος που αποτελεί την σήμανση της λεγόμενης βασιλικής οδού. Μετά την επίσκεψη στο κάστρο της πόλης που δεσπόζει πάνω σε έναν πανύψηλο λόφο προσφέροντας εκπληκτική θέα στον επισκέπτη ,θα εισέλθουμε στην κυρίως μεσαιωνική πόλη από την πύλη του Αγίου Μιχάηλ και θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που μας δείχνουν οι κορώνες, για να καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου όπου γινόταν η βασιλική στέψη. Στη συνέχεια θα δούμε την κεντρική πλατεία Hlavne Namestie και θα έχουμε την δυνατότητα να φωτογραφηθούμε σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα αγάλματα της παλιάς πόλης αυτό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στην ίδια πλατεία θα θαυμάσουμε το ρωμανικό κτίριο του παλιού δημαρχείου που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης . Η συνέχεια θα μας κρατήσει σε αμείωτο ενδιαφέρον καθώς στα πλαίσια ενός πανέμορφου περιπάτου στα σοκάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα γνωρίσουμε την ιστορία τριών μπρούντζινων αγαλμάτων ,που τοποθετήθηκαν όλα μετά την πολιτική αλλαγή, συγκεκριμένα το 1997 είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες και δίνουν στην πόλη μια επιπλέον εκπληκτική αίσθηση . Αφορούν τον Cumil τον εργάτη των υπονόμων που γλυκοκοιτάζει από το φρεάτιο τους περαστικούς και δή τις γυναίκες … ενώ η ενότητα των αγαλμάτων ολοκληρώνεται με τον Paparazzi και τον Schoner Naci . H περιήγηση στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα ολοκληρωθεί στο επιβλητικό ,κομψότατο κτίριο της Εθνικής Όπερας.Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό ή για να απολαύσετε σοκολάτα σε μια από τις ξακουστές σοκολατερί της παλιάς πόλης. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 

Βουδαπέστη Περιήγηση Πόλης  – Budapest By Night  

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο του Andrassy με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτήρια, το ογκώδες Νεογοτθικού ρυθμού Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Aμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα, όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια, μετάβαση στο λόφο Gellert , από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης.  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προαιρετική νυχτερινή περιήγηση Budapest by night, όπου θα πραγματαποιήσουμε με το λεωφορείο μας μία σύντομη βόλτα, πέρνωντας μία πρώτη γεύση από την φωταγωγημένη πόλη. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να πραγματοποιήσουμε την κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης, όπου βέβαια δεσπόζει το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ PARNFORF - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Βουδαπέστη – Εκπτωτικό Χωριό Parndorf (195χλμ.) – Αεροδρόμιο (30χλμ.) 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα επισκεφτούμε το φημισμένο εκπτωτικό χωριό (outlet) Parndorf. Εκεί θα βρείτε όλα τα επώνυμα brand σε ασυναγώνιστες τιμές και θα έχετε ελεύθερο χρόνο για τις αγορές σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Βιέννης. Πτήση επιστροφής.


ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: 

•Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Austrian airlines

•Αποσκευές :Mία αποσκευή 23 κιλών, μια χειραποσκευή 8 κιλών 55 x 40 x 23 καθώς και ένα προσωπικό αντικείμενο.

•Διαμονή για 2 διαν/σεις στη Βιέννη, 2 διαν/σεις στην Πράγα,2 διαν/σεις στη Βουδαπέστη

•Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο

•Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα

•Έμπειρος συνοδός εκδρομής

•Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: 

•Checkpoint/είσοδοι πόλεων : 35€ ανά άτομο

•Εισιτήρια σε αξιοθέατα/μουσεία και γενικά όπου απαιτείται

•Δημοτικοί φόροι ξενοδοχοχείν 3-4€ / άτομο / διανυκτέρευση

•Οτιδήποτε αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

•Κρουαζιέρα στο Δούναβη (Βουδαπέστη) (συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά & ξενάγηση εν πλω):τιμή ενήλικα 30€ τιμή παιδιού έως 12 ετών 20€

•Mαύρο θέατρο στην Πράγα:τιμή ενήλικα 25€ τιμή παιδιού έως 12 ετών 18€

• Κρουαζιέρα 2 ωρών με φαγητό & ξενάγηση εν πλω (Πράγα) :τιμή ενήλικα 35€ τιμή παιδιού έως 12 ετών 25€

• Τσιγγάνικα Βιολιά (Βουδαπέστη) (συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά):τιμή ενήλικα 35€ τιμή παιδιού έως 12 ετών 25€