Μοναδικά Χριστούγεννα στο Μαρόκο - Χριστούγεννα 2022

/ Εκδρομές / Χριστούγεννα

1η - 2η ημέρα Πτήση για Μαρακές. Ξενάγηση Πόλης Πτήση από Θεσσαλονίκη για Ρώμη.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το αεροδρόμιο CIA της Ρώμης με προορισμό το Μαρακές. Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγησή μας στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι το σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

3η ημέρα Μαρακές – Πλατεία Αφρικής – Φοινικόδασος – Φολκλορικό Show στο Chez Ali

Πρόγευμα και αναχώρηση για την «καρδιά» της πόλης που χτυπά στο Djemaa el Fna, μία από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες σ’ όλη την Αφρική, όπου αξίζει να επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο γύρω από τα τείχη του Μαρακές ως το φοινικόδασος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Tο βράδυ δώρο του γραφείου μας το φολκλορικό show “Fantasia” με ποτό στο περίφημο Chez Ali!

4η ημέρα Μαρακές. Ημερήσια Εκδρομή στην Εσσαουίρα

Ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και μόνον εκεί φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσσαουίρα είναι μια  πόλη  ντυμένη  στα  μπλε και σήμερα  έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο Πορτογαλέζικο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Επιστροφή στο Μαρακές. Δείπνο.

5η ημέρα Μαρακές – Καζαμπλάνκα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, Καζαμπλάνκα. Άφιξη και θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την πλατεία Μοχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο.

6η ημέρα Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ – Ταγγέρη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Ραμπάτ. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Κατευθυνόμαστε παραλιακά για τη θρυλική Ταγγέρη που κατοικήθηκε από Φοίνικες,  Ρωμαίους,  Βάνδαλους,  Άραβες, καθώς  και  Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα μία κοσμοπολίτικη πολιτεία  που  μαγεύει  και παραπέμπει σε σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Άφιξη και ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ταγγέρη, δείπνο

7η ημέρα Ταγγέρη – Σεφσαουέν (Μπλε Πόλη) – Μεκνές – Φεζ

Πρωινή αναχώρηση προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε την παγκοσμίως γνωστή «μπλε» πόλη-κόσμημα Σεφσαουέν. Άφιξη και ξενάγηση στη Μεκνές. Θα δούμε τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις  «Βερσαλλίες  του  Μαρόκου»  με  τα  μεγαλόπρεπα  τείχη,  τις  αυλές  με  τα  σιντριβάνια,  την  επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά.. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φεζ, στην οποία θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Φεζ, δείπνο.

8η ημέρα Φεζ - Ξενάγηση Πόλης

Πρόγευμα και ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ινανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε για να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψεία. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Φέζ. Δείπνο.

9η ημέρα Φεζ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και ακολουθεί η πτήση επιστροφής μας


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα » Μία (1) διανυκτέρευση στη Ρώμη σε ξενοδοχείο 4* » Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μαρακές σε ξενοδοχείο 5* » Μία (1) διανυκτέρευση στη Καζαμπλάνκα σε ξενοδοχείο 5* » Μία (1) διανυκτέρευση στην Ταγγέρη σε ξενοδοχείο 4* » Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Φεζ σε ξενοδοχείο 5* » Ημιδιατροφή (Πρόγευμα & δείπνο σε μπουφέ) » Δώρο φολκλορικό show στο περίφημο στο Chez Ali » Ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα » Μία (1) παραδοτέα αποσκευή 20kg ανά δύο (2) άτομα. » Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς - συνοδούς. » Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους εκτός των κήπων Yves Saint Laurent

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

» Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων (350€) » Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα. » Φιλοδωρήματα (20€)

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ