Μαδρίτη - Τολέδο - Σεγκόβια - 5 ημέρες - Χριστούγεννα 2022

/ Εκδρομές / Χριστούγεννα

1η μέρα Θεσσαλονίκη- Αθήνα-Μαδρίτη

Συνάντηση στο αεροδρόμιοκαι πτήση για την Μαδρίτημε τηνIberiaAirlines, που απότο 1561 είναι πρωτεύουσα της Ισπανίας. Η εντυπωσιακή αυτή πόλη με πληθυσμό4.000.000 κατοίκων είναι κτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων και δεσπόζει στο κεντρικόοροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, την Καστίλη.Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στοξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη,περπατώνταςστηνGranVia, τηνPlazaMayor, τηνPuertadelSolκλπ.Προαιρετικά, προτείνεται μίαξενάγηση-περιήγηση με τον αρχηγό μας στα πιοενδιαφέροντα σημεία της πόλης(πέραν όσων θα δούμε στην προγραμματισμένη ξενάγηση), για να γνωρίσετε τηνΜαδρίτη των Βουρβόνων,τις βόρειες συνοικίες της με το εντυπωσιακό στάδιο της Real,τοSantiago Bernabeu,τηνPuerta de Europa, τηνPlaza de Toros, τηνΑρένα της πόλης,τηνPlaza Colónμε το αρχαιολογικό μουσείο, τηνπλατεία της Ισπανίαςμε το τεράστιομνημείο του Θερβάντες, το περίφημοΑιγυπτιακόμνημείο Debod, τοπάρκο Retiroκαιτην ιστορικότερη πλατεία της πόλης, τηνΠλάθα Μαγιόρ(Plaza Mayor).Διανυκτέρευση.

2η μέρα Μαδρίτη,Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην σημαντικότερη ίσως Πινακοθήκη του κόσμου, τοΠράδο(Museode Prado).Τα περισσότερα από 10.000 έργα της συλλογής του, προσφέρουν έναμοναδικό ταξίδι στον χρόνο και στο χρώμα.Εδώ θα θαυμάσουμε τα αριστουργήματατων Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ και Γκόγια, που "στέκονται" δίπλα σε άλλους εξ ίσουσημαντικούς ζωγράφους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμεστην πιο μποέμ συνοικίατουκέντρου της Μαδρίτης, στο περίφημοBarrio de las Letras,την γειτονιά των τεχνών, όπουέζησαν και δημιούργησαν πολλοί από τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες τηςΙσπανίας, όπως ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα (Miguel de Cervantes Saavedra), οΛόπε δε Βέγα (Lope de Vega) και ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (Federico García Lorca).Εδώ χτυπάει η νυχτερινή ζωή της πόλης μεcervecerias(μπυραρίες), tapas, Jazz clubsκτλ.Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεταιστην καρδιά της Μαδρίτης των Αψβούργων, τοιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης.Για το απόγευμα σας προτείνουμε ναεπισκεφθείτε την αριστοκρατική συνοικίαΜπάριο Ντε Σαλαμάνκα(Salamanca)με τακομψά καταστήματα. Απολαύστε τον καφέ σας στην ατμοσφαιρικήΠλάθα Οριέντε(Plaza Oriente)με θέα το παλάτι, περιπλανηθείτε στα σοκάκια της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, τηνΠλάθα Μαγιόρ(Plaza Mayor)και δοκιμάστεμια ζεστή σοκολάτα στην φημισμένηChocolatería San Ginés.Διανυκτέρευση.

3η μέρα Μαδρίτη–Τολέδο-Μαδρίτη

Πρωινή αναχώρηση για την πιο ιστορική πόλη της Ισπανίας, το μεσαιωνικό Τολέδο. Έναφυσικό απόρθητο οχυρό (λόγω του ποταμού Τάγου), που υπάρχει από την εποχή τωνΡωμαίων. Η πόλη των τριών πολιτισμών (Άραβες-Εβραίοι-Χριστιανοί) και η πόλη τουΔον Κιχώτη καιτων Caballeros του Θερβάντες.Το διαμάντι στο στέμμα της Ισπανικήςαυτοκρατορίας του 15ου και 16ου αιώνα, όπου ο ήλιος δεν έδυε ποτέ. Την πόλη όπουέζησε και μεγαλούργησε οΕλ Γκρέκο. Ένα μουσείο από μόνο της.Θα περιπλανηθούμεστα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης με την σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική καιπολιτιστική κληρονομιά και θα επισκεφθούμε τονΚαθεδρικό ναό, ένα μοναδικό κτίσμαμεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, όπου θα δούμεαμύθητης αξίας πίνακες τουElGreco, όπως το Expolio και την συλλογή τωνΑποστόλων,καθώς και πίνακες των Tiziano,Rafaelloκαι Caravaggio.Στη συνέχεια,στην εκκλησία τουSanto Tomé(Αγίου Θωμά), θα θαυμάσουμε τοσημαντικότερο καιμεγαλύτερο έργοτου Γκρέκο "Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ", ένααριστούργημα πουαποτυπώνει όλες τις επιρροές και τεχνοτροπίες του περίφημου Κρητικού ζωγράφου.Κατηφορίζοντας προς τηνεβραϊκή συνοικίαθα συναντήσουμετο σπίτι τουΓκρέκο,όπου έζησε με την γυναίκα του Ιερωνύμη και τον γιο του Γιώργο-Μανώλη.Ακολουθείεπίσκεψη σε έναεργοστάσιο με "Damasquinadο",της περίφημης Τολεδανικής τέχνηςπου προέρχεται από την μακρινή Δαμασκό και βασίζεται στην εργασία επάνω σε ατσάλι.Επιστροφή στην Μαδρίτη.Διανυκτέρευση.

4η μέρα Μαδρίτη-Σεγκόβια-Μαδρίτη

Σήμερα το πρωί θα εκδράμουμε προς το στολίδι της Καστίλης, τηνΣεγκόβια, παλιάπρωτεύουσα των βασιλείων του κέντρου και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς τηςUNESCOαπό το 1985. Μέσα από μία καταπράσινη διαδρομή θα προσεγγίσουμε τηνπόλη, όπου θα δούμε το σήμα κατατεθέν της, το περίφημοΡωμαϊκό υδραγωγείοτου1ου μ.Χ. αιώνα, που παρείχε νερό στην πόλη μέχρι και τον 19ο αιώνα. ΤοAlcazar deSegoviaείναι από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα οχυρά παλάτια του 13ουαιώνα. Θα επισκεφθούμε την εβραϊκή συνοικίαμε τις πρώην ιστορικές συναγωγές, πουσήμερα είναι εκκλησίες, καθώςκαι τον Καθεδρικό ναό, ένα αριστούργημα της Βασκο-καστιλιανής γοτθικής εποχής. Αλλά η Σεγκόβια δεν είναι μόνο μνημεία. Είναι και ηγαστρονομική πρωτεύουσα της Καστίλης, πασίγνωστη για τοαρνάκι στον φούρνο, τοcochinillo (γουρουνάκι ημερών) και το Jamon Iberico.Επιστροφή αργά το απόγευμαστην Μαδρίτη.Διανυκτέρευση.

5η μέρα Μαδρίτη–Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Σήμερα τελειώνει το ταξίδι μας αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις και μια υπόσχεση ότιθα ξαναγυρίσουμε.


Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα–Μαδρίτη–Αθήνα μεαπευθείας πτήσεις τηςIberia1 αποσκευή 23 κιλών και 1προσωπικό αντικείμενοΔιαμονή σε επιλεγμένοκεντρικόξενοδοχείο 4 αστέρωνΠρωινό μπουφέ καθημερινάΔώροη εκδρομή στοΤολέδοΔώροη εκδρομή στην μεσαιωνική πόληΣεγκόβιαΜεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικόλεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός /συνοδός του γραφείου μαςΕνημερωτικά έντυπα / χάρτεςΦ.Π.Α.Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται :

Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέαταΦόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων:185€Προαιρετική ΕXTRAασφάλειαcovidγια ταξιδιώτες έως 75 ετών :+20 ευρώΌτι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ήαναφέρεται ως προαιρετικό.