Λονδίνο - Κάστρο Γουίνσδορ | 28η Οκτωβρίου

/ Εκδρομές / 28η Οκτωβρίου

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Λονδίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την απευθείας πτήση μας. Άφιξη στο Διεθνές αεροδρόμιο Γκάτγουικ. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για το Λονδίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.

2η Μέρα | Λονδίνο – Περιήγηση πόλης – Βρετανικό Μουσείο – Νυχτερινός γύρος πόλης

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το μνημείο του Αλβέρτου και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ, από το φημισμένο Χάιντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινγκτον, στη συνέχεια από την Marble Arch (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Συνεχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Βρετανικό Μουσείο στο οποίο θα θαυμάσουμε μια τεράστια συλλογή εκθεμάτων από κάθε γωνία του πλανήτη ανάμεσα τους και τα περίφημα Ελγίνεια Μάρμαρα – τα γλυπτά από τις μετώπες, τις ζωοφόρους και τα αετώματα του Παρθενώνα και μια από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά (έξοδα ατομικά) νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Piccadilly με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η Μέρα | Λονδίνο – Ημερήσια εκδρομή στην Οξφόρδη

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για το βορειοδυτικό εσωτερικό της Αγγλίας, στην Οξφόρδη. Άφιξη στην πανέμορφη Πανεπιστημιούπολη με τα πανέμορφα αρχιτεκτονικής φύσεως κολλέγια, τους περιποιημένους και μεγάλους κήπους της πόλης καθώς και τα εκπληκτικά Μεσαιωνικά κτίρια στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, φαγητό και αγορές. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Λονδίνο.

4η Μέρα | Λονδίνο – Κάστρο Γουίνσδορ

Αγγλικό πρωινό σε μπουφέ και επιβίβαση στο λεωφορείο με αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πόλη του Γουίνσδορ με τα θερινά Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας (προαιρετική είσοδος στο κάστρο) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας. Θα επισκεφθούμε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαιντ Τζωρτζ αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της περιήγησής θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίνσδορ.

5η Μέρα | Λονδίνο – Πτήση επιστροφής

Αγγλικό πρωινό και στη συνέχεια θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.