+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Λίμνες Βορείου Ιταλίας - Βενετία 7 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα :  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ (324 χλμ)

Συγκέντρωση το μεσημέρι στα γραφεία μας και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μετά τις αναγκαίες διαδικασίες θα επιβιβαστούμε  στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το Μπάρι/Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα :  ΑΝΚΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την περίφημη  Laguna, τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Ταξιδεύοντας παράλληλα με την περίφημη ιταλική Ριβιέρα θα έχουμε την πανοραμική εικόνα των ακτών που τους θερινούς μήνες προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα :   ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ (290 χλμ)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη μοναδική στον κόσμο Βενετία. Θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι που θα μας μεταφέρει κοντά στη μαγική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Η Βενετία είναι μια πόλη μνημείο, γνωστή και ως Γαληνοτάτη. Το Παλάτι των Δόγηδων, ο ναός του Αγίου Μάρκου, το Ρολόι, η περίφημη Γέφυρα του Ριάλτο, η γειτονιά των Ελλήνων με τον Άγιο Γεώργιο θα είναι μεταξύ των αξιοθέατων που θα επισκεφτούμε. Ελεύθερος χρόνος, συγκέντρωση, επιβίβαση στο καραβάκι για τη μεταφορά μας στο χώρο στάθμευσης του λεωφορείου μας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.  Η Ρωμαϊκή Αρένα, μία από τις καλύτερα διασωζόμενες παγκοσμίως, το επιβλητικό Δημαρχείο, ο Πύργος των Λαμπέρτι, τα τείχη της Μεσαιωνικής Βερόνα, οι πλατείες Μπρα και Ντέλε Έρμπε, το σπίτι του Ρωμαίου, αλλά κυρίως το σπίτι της Ιουλιέτας, αποτελούν μεταξύ άλλων μνημεία που θα γνωρίσουμε στην πανέμορφη πόλη. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ –  ΜΙΛΑΝΟ (160 χλμ)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό κέντρο του Μιλάνο. Αν και η πόλη βομβαρδίστηκε ανηλεώς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό κέντρο είναι από τα σημαντικότερα της Ιταλίας και της Ευρώπης. Η πλατεία Ντουόμο με τον τρίτο μεγαλύτερο χριστιανικό ναό στον κόσμο. Ένας μοναδικός γοτθικός ναός που χρειάστηκαν εξακόσια χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του! Σε μικρή απόσταση από το περίφημο Ντουόμο η καταπληκτική στοά Βιτόριο Εμμανουέλε, ένα αισθητικό και μηχανικό επίτευγμα του 19ου αιώνα. Χωρίς αμφιβολία όλοι έχουμε ακούσει για τη Σκάλα του Μιλάνο, το πιο γνωστό Μουσικό Θέατρο του κόσμου που θα αντικρίσουμε βγαίνοντας από την εντυπωσιακή στοά. Η Βενετσιάνικη γειτονιά , ο πεζόδρομος Ντάντε, αλλά και το Κάστρο των Σφόρτσα που στην οχυρωση του συνέβαλε και ο Λεονάρντο Ντα  Βίντσι, θα εντυπωθούν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια, χαλάρωση, καφέ, προαιρετική επίσκεψη στο Ντουόμο και την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο και την ομώνυμη φημισμένη λίμνη. Πολλοί διάσημοι, ακόμη και από τα ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και σήμερα, επέλεξαν την περιοχή της λίμνης Κόμο ως τόπο κατοικίας τους.  Θα έχουμε την δυνατότητα (προαιρετικά) να κάνουμε μια βόλτα/κρουαζιέρα στη λίμνη. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση , διανυκτέρευση.

5η ημέρα :   ΜΙΛΑΝΟ – ΜΟΝΤΕΝΑ- ΜΑΡΑΝΕΛΛΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΕΡΡΑΡΙ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ (220 χλμ)

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για την πατρίδα του Παβαρότι και του Έντσο Φερράρι, την Μόντενα. Θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Πιάτσα Γκράντε, τον Καθεδρικό Ναό με το περίφημο καμπαναριό του γνωστό ως Γκιρλαντίνα και το επιβλητικό κτίριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση για το Μαρανέλλο και το μοναδικό Μουσείο Φερράρι. Το λαμπρό παρελθόν αποκαλύπτεται από μια μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στην Φόρμουλα 1 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μοντέλα του παρελθόντος που πέρασαν στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας. Οι πιο φανατικοί λάτρεις των αγώνων  ταχύτητας μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε προσομοιωτή ενηλίκου ή και παιδιού! Ακόμη και να οδηγήσει κάποιος μια πραγματική Φερράρι είναι δυνατόν, αν υπάρχει η ανάλογη διαθεσιμότητα! (η είσοδος στο Μουσείο και οι αναφερόμενες δραστηριότητες είναι προαιρετικές). Αναχωρούμε για την Μπολόνια. Άφιξη στην πόλη με το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης από το 1088! Επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τις εκατοντάδες καμάρες και στοές, το περίφημο σιντριβάνι του Ποσειδώνα, τους Πύργους των Γκαρισέντα και των Αζινέλι.. Τα εντυπωσιακά κτίρια όπως ο ναός του πολιούχου της πόλης Αγίου Πετρωνίου, το Παλάτσο Κομουνάλε, το Παλάτσο ντελ Ποντεστά, το Αρχιγυμνάσιο – παλαιά έδρα του Πανεπιστημίου, όλα γύρω από την Πιάτσα Ματζόρε, μας μεταφέρουν αιώνες πριν, στο Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Ελεύθερος χρόνος , μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΑΝΚΟΝΑ / ΕΝ ΠΛΩ (240 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τον Άγιο Μαρίνο, το παλαιότερο Δημοκρατικό κράτος στον κόσμο. Μια μικρή πανέμορφη πολιτεία πάνω στο βουνό Μόντε Τιτάνο, καταφύγιο του Γκαριμπάλντι, αλλά και των χριστιανών κατά τη διάρκεια των διωγμών του Διοκλητιανού. Στη συνέχεια  θα αναχωρήσουμε για το σπουδαιότερο λιμάνι την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Αδριατική, την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, διανυκτέρευση εν πλω προς Ηγουμενίτσα.

7η ημέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (260 χλμ)

Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επίσκεψη στα Γιάννενα, περιήγηση στην καστροπολιτεία, ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, άφιξη αργά το απόγευμα.


Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες καμπίνες ΑΒ4

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, θεαμάτων & δραστηριοτήτων, βαπορέτα - πλοιάρια, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  • Βαπορέτο Βενετίας 15€

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.