+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Λαμπερά Παράλια Εύξεινου Πόντου 6 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (682 χλμ)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Διέλευση των συνόρων του Προμαχώνα και συνεχίζουμε για τα Βουλγαρορουμανικά σύνορα. Μόλις περάσουμε τη «Γέφυρα της Φιλίας» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ- TULCEA (279 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάει μία μικρή περιήγηση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το "Παρίσι των Βαλκανίων" όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Θα δούμε το τεραστίων διαστάσεων παλάτι του κοινοβουλίου, «το σπίτι του λαού»,(Palatul Parlamentului). Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής» το περίφημο Athenaeum (19ος αι.), το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού, το παλάτι του Βασιλιά Κάρολου του 1ου, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης, την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία (1658), την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου και τέλος την Ορθόδοξη εκκλησία της Σταυρουπόλεως. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και αναχώρηση για το Δέλτα του Δούναβη. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: TULCEA -ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για μία υπέροχη κρουαζιέρα στο Δέλτα του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τον προστατευμένο υδροβιότοπο της λίμνης Nebunu, το κανάλι Sireasa με την αποικία των κορμοράνων, τα υδάτινα ρουμανοουκρανικά σύνορα, την πόλη Ισμαήλ και την δίοδο στη Μαύρη Θάλασσα. Το απόγευμα θα ακολουθήσει περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης Tulcea. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: TULCEA -ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ- ΒΑΡΝΑ (280 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την παραθαλάσσια Κωνστάντζα. Είναι ιστορικά γνωστή ως Τόμις, η αρχαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη της Ρουμανίας που ιδρύθηκε γύρω στα 600 π.Χ και αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.Θα κάνουμε μία βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια η διαδρομή μας συνεχίζεται νότια κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για να καταλήξουμε στην πόλη της Βάρνας νωρίς το απόγευμα και να αρχίσουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη, για να δούμε την πλατεία της 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα, την Εκκλησία της Αποκαθήλωσης κ.α.Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΑΡΝΑ -ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ- ΑΓΧΙΑΛΟΣ -ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ( 181 χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για μία παραθαλάσσια όμορφη διαδρομή με πρώτο προορισμό την Μεσημβρία, αποικία των Δωριέων που ξεκίνησε την ιστορική της διαδρομή το 512 π.Χ..Η Μεσημβρία, η πόλη με τις 42 εκκλησίες είναι ουσιαστικά ένα μικρό βραχώδες νησί που συνδέεται με την απέναντι ακτή χάρη σε μια στενή λωρίδα γης μήκους 300 μ. Με μια πρώτη ματιά θυμίζει αρκετά τη δική μας Μονεμβασιά -σε μικρογραφία φυσικά. Η παλιά πόλη είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος IV ο Παναγιώτατος πήγαινε για θεραπεία. Συνεχίζουμε για την Αγχίαλο όπου θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Τελικός προορισμός το Μπουργκάς, η Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Σωζόπολη, την αρχαία Ελληνική πόλη. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ. Ιωάννη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 564 χλμ)

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε νωρίς το πρωί και διασχίζοντας μια όμορφη φυσική διαδρομή στις ήπιες πλαγιές της Στράντζας,περνάμε στο τριεθνές και αφού μπούμε στην Ελλάδα από τον Βόρειο Έβρο καταλήγουμε στην πανέμορφη Αλεξανδρούπολη. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και θα περπατήσουμε στην παραλία για να δούμε το Φάρο που δεσπόζει μπροστά στο Θρακικό Πέλαγος. Αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.


Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο

  • Διαμονή σε ξενοδοχέιο της επιλογή σας

  • Διατροφή σύμφωνα με την επιλογή σας

  • Πριηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

  • Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Δούναβη 40€ ανά άτομο.