+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Κρακοβία - Βαρσοβία - Βρότσλαβ 10 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –  ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ (460 χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Κρούσεβατς. Στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ –  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (755 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μπρατισλαβα.  Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  –  ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ (450 χλμ)

Πρωινό  και αναχώρηση για τα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία βρίσκονται στη Βιέλιτσκα, είναι προστατευόμενα από την UNESCO, και αποτελούν μια εκπληκτική εμπειρία. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι και μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής. Συνεχίζουμε για την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Κρακοβία. Είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες & έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ (380 χλμ)

Πρωινό και περιήγηση στην Κρακοβία. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέμους. Η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς και ο λόφος του Κάστρου την κάνουν πολύ δελεαστική. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι περισσότεροι δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Αναχώρηση με προορισμό το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Συνεχίζουμε για Βαρσοβια. Τακτοποιηση στο ξενοδοχειο, διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και περιηγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφ Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – LODZ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ  (ΜΠΡΕΣΛΑΟΥ) <> (350 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση μέσω μιας όμορφης μαγευτικής διαδρομής, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πολωνίας, το Lodz. Ίσως στο πρώτο του άκουσμα να μη θυμίζει τίποτα, το Γουντς όμως για πάνω από εκατό χρόνια αποτέλεσε το κέντρο υφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη. Η ειδική χημική σύσταση των νερών του, έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα εργοστάσια επεξεργασίας υφασμάτων που δραστηριοποιούνταν εκεί. Συνεχίζουμε οδικώς για  το Βροτσλαβ,  τη «Βενετία του Βορρά». Αφιξη και περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο το Πανεπιστήμιο, καθώς και το νησί Πιάσεκ, στον ποταμό Όντερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα:  ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ – ΟΣΟΒΚΑ (ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΙΤΛΕΡ) – ΣΒΙΝΤΝΙΚΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το περίφημο κάστρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία, χτισμένο σε έναν μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica. Θα σας συνεπάρει η ποικιλία των αρχιτεκτονικών ιδεών, η ταραχώδης ιστορία του και η μοναδική, γραφική τοποθεσία του. Συνεχίζουμε για το Οσόβκα, την υπόγεια κατασκευή του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Πρόκειται για μία ολόκληρη πολιτεία από χώρους όπου φυλάσσονταν οπλικά συστήματα,  έγγραφα, χρήματα αλλά και αποτελούσε καταφύγιο – οχυρό στρατιωτών. Τελευταία μας επίσκεψη, η πανέμορφη ξύλινη εκκλησία της Σβιντνίκα, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

8η ημέρα:  ΒΡΟΤΣΛΑΒ  – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΑΛΑΤΟΝ  (755 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την  Μπρατισλάβα. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα θαυμάσουμε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα, και την θαυμάσια αγορά.  Συνεχιζουμε για την Λίμνη Μπαλατον,  τη μεγαλύτερη της Ουγγαρίας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΠΑΛΑΤΟΝ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ (690 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για Κρούσεβατς. Πρώτη στάση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάβα. Θα δούμε επίσης τον πύργο Νεµπόισα. Εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.


Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, θεαμάτων & δραστηριοτήτων, βαπορέτα - πλοιάρια, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.