+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Κοστιέρα - Αμαλφιτάνα 8 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ευρώπης

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ (324 χλμ)

Συγκέντρωση το μεσημέρι στα γραφεία μας και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μετά τις αναγκαίες διαδικασίες θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το Μπάρι/Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ/ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΑΤΕΡΑ – ΣΑΛΕΡΝΟ (290 χλμ)

Αποβίβαση από το πλοίο και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, το χωριό των χιλίων τρούλων! Τα κυκλικά σπιτάκια με τις κωνικές στέγες και τα ζωγραφισμένα σοκάκια, μας ταξιδεύουν αιώνες πριν. Ελεύθερος χρόνος, αναχώρηση για τη Ματέρα. Από το 1993 η Ματέρα συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όμως ήταν μια κινηματογραφική ταινία «Τα πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον που γυρίστηκε εδώ, για να γίνει παγκόσμια γνωστή το 2004. Τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται στις πλαγιές του φαραγγιού. Από τα ταπεινά υπόσκαπτα σπηλαιόσπιτα ως το επιβλητικό Ντουόμο (καθεδρικός ναός) και τις εκκλησίες της Παναγίας, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Πέτρου έως την εντυπωσιακή πλατεία Βιτόριο Βένετο, η πόλη θα σας γοητεύσει. Αναχώρηση για το Σαλέρνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΟΖΙΤΑΝΟ & ΑΜΑΛΦΙ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια μοναδική κρουαζιέρα. Από το λιμάνι του Σαλέρνο θα αναχωρήσουμε για το Ποζιτάνο και το Αμάλφι. Πρωινός απόπλους λοιπόν για “Costiera Amalfitana”. Πρώτα θα γνωρίσουμε το Ποζιτάνο με τα στενά δρομάκια, τα χρωματιστά σπίτια με τις θολωτές οροφές και τους μικρούς χαριτωμένους κήπους. Δεσπόζει ο καθεδρικός της Santa Maria Assunta με τη βυζαντινή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Αμάλφι. Πλέοντας δίπλα στην γοητευτική ακτή θα φτάσουμε σε μια από τις οκτώ Ναυτικές Δημοκρατίες. Ιδιαίτερος τόπος που αποπνέει γοητεία και αρχοντιά. Θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και το Μουσείο χαρτιού, δύο από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος, απόπλους και επιστροφή στο Σαλέρνο.

4η ημέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (PAESTUM) (57 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Ποσειδωνία. Έπειτα από διαδρομή μιας ώρας με το λεωφορείο, θα φτάσουμε στην αρχαία Ποσειδωνία. Εδώ θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκεται ένας από τους καλύτερα σωζόμενους ναούς του αρχαίου κόσμου. Θαυμασμός και δέος σε κυριεύουν όταν αντικρίζεις τους αρχαίους ναούς που στέκουν ακόμα εκεί και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το όνομα «Μεγάλη Ελλάδα» που αγκαλιάζει όλο τον ιταλικό νότο. Επιστροφή στο Σαλέρνο. Το Σαλέρνο είναι μια πολιτεία με 150000 κατοίκους, φημισμένο εδώ και πολλούς αιώνες για την πρώτη Ιατρική Σχολή του κόσμου. Η πλατεία Ελευθερίας, το ξεχωριστό Ντουόμο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και το μουσείο εικονικής πραγματικότητας που αναφέρεται στην πρώτη Ιατρική Σχολή είναι μεταξύ άλλων κάποιες από τις προαιρετικές επισκέψεις που θα σας συναρπάσουν. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΑΠΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σορέντο, από το λιμάνι του οποίου θα πάρουμε το πλοίο για το Κάπρι, γνωστό ως νησί της κινηματογραφικής Ντόλτσε Βίτα. Σύμφωνα με την παράδοση το όνομα οφείλεται στους Έλληνες που το αποίκησαν, ονομαζοντας το έτσι λόγω των κάπρων (αγριόχοιρων) που αφθονουσαν στο νησί. Το νησί ήταν γνωστό από τα ρωμαϊκά χρόνια. Πολλοί σημαντικοί ρωμαίοι έχτισαν εδώ επαύλεις, με σημαντικότερο τον αυτοκράτορα Τιβέριο που επέλεξε να ζει και να διοικεί από το Κάπρι την αχανή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε και την άνω πόλη με την καταπληκτική θέα στον κόλπο της Νάπολη. Το απόγευμα αναχώρηση και επιστροφή στο Σαλέρνο.

6η ημέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΛΕΤΣΕ (350 χλμ)

Μετα το πρωινό στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Ο ξεναγός μας θα μας πληροφορήσει για τα φοβερά γεγονότα της έκρηξης του ηφαιστείου. Η ηφαιστειακή στάχτη σκότωσε κάθε τι ζωντανό, ταυτόχρονα όμως έθαψε για αιώνες μια ολόκληρη πολιτεία που ακόμη αποκαλύπτει τα μυστικά της. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά και τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι.π.Χ.). Αναχώρηση για το Λέτσε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η Ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ ΜΠΑΡΙ / ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ (160 χλμ)

Βρισκόμαστε στη πόλη του μπαρόκ. Θα το αντιληφθούμε αμέσως μετά το πρωινό μας, όταν θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Η πλατεία του Αγίου Οροντζο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, η στήλη της Αππίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο είναι από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης. Η πλατεία όμως του Καθεδρικού Ναού είναι η πιο απτή επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού «Λέτσε, πόλη του μπαρόκ». Η ματιά μας καθηλώνεται από τις «ανθισμένες πέτρες» που στολίζουν τον Καθεδρικό, αλλά και όλη την πλατεία. Η μέρα μας συνεχίζεται με την επίσκεψη μας στα Ελληνόφωνα χωρία Στερνατία και Καλημέρα. Μια ιδιαίτερη γλώσσα μιλιέται εδώ και πολλούς αιώνες εδώ. Τα Γκρεκάνικα, μεσαιωνική ελληνική διάλεκτος εμπλουτισμένη, όπως είναι αναμενόμενο, με πολλές ιταλικές λέξεις. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (260 χλμ)

Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επίσκεψη στα Γιάννενα, περιήγηση στην καστροπολιτεία, ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, άφιξη αργά το απόγευμα.


Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες καμπίνες ΑΒ4

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, θεαμάτων & δραστηριοτήτων, βαπορέτα - πλοιάρια, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  • Κρουαζιέρα Ποζιτάνο 25€

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.