Κλασική Ισπανία - 10 ημέρες - Χριστούγεννα 2022

/ Εκδρομές / Χριστούγεννα

1η μέρα Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Βαρκελώνη Ξενάγηση 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας και τηνδεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τηνΒαρκελώνη. Άφιξη, μεταφορά στοξενοδοχείο και η πρώτη μας περιπατητική ξενάγηση στηνκαλοσχεδιασμένηαυτή πόληκαι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου,θα ξεκινήσει από το ιστορικό της κέντρο, τηνγοτθικήσυνοικία, γνωστή ωςBarrioGotico, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια και σήμακατατεθέν της τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας. Θα περπατήσουμεστον εμπορικό δρόμοPortadelAngel,όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην ομορφότερη καιακριβότερη λεωφόρο της Βαρκελώνης, τηνPaseodeGracia. Θα δούμε τα καλύτεραξενοδοχεία της πόλης με τα εστιατόριά τους μέχρι 3 αστέριαMichelin, τις ακριβότερεςφίρμες ρούχων των διασημότερων οίκων μόδας του κόσμου, αλλά κυρίως θαθαυμάσουμε τα δύο διασημότερα σπίτια του μεγάλου αρχιτέκτοναAntonioGaudi, τοCasaBattloκαι τοCasaMila, καθώς και τα σπίτια των καλύτερων αρχιτεκτόνων τηςεποχής-τουLluisDomenechIMontaner, τουPuigICadafalch, τουEnricSagnierκαιπολλών άλλων. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Βαρκελώνη Ξενάγηση

Η πρωινή μας ξενάγηση θα αρχίσειμε το αριστούργημά τουAntonioGaudi,τον επιβλητικόναό τηςSagradaFamilia, πουείναι και το πιο επισκέψιμο μνημείο της Βαρκελώνης.Θασυνεχίσουμε προς τοΟλυμπιακό χωριό, τοΟλυμπιακό λιμάνικαι τηνBarceloneta, τοπαλιό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες. Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη καιεμπορικότερη πλατεία-τηνPlazaCataluna-και θα φθάσουμε στον πασίγνωστοπεζόδρομοLasRamblas, με την αγορά των λουλουδιών, τους υπαίθριους καλλιτέχνεςκαι ζωγράφους και την αστείρευτη ζωντάνια του. Συνεχίζοντας στηνRamblas, θα δούμετην βρύση καναλέτας-να πιείτε νερό για να επιστρέψετε ξανά στην Βαρκελώνη,σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Εδώ είναι επίσης το σημείο συνάντησης τωνοπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21ου αιώνα, της Μπαρτσελόνα.Περπατώντας, θα δούμε τηνPlazaRealκαι στο τέλος του πεζόδρομου το πελώριοάγαλμα του Κολόμβου. Ανηφορίζοντας προς τον λόφοMontjuik(λόφο των Εβραίων)θα δούμε τοΟλυμπιακό Στάδιομε σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας του1992. Η επόμενη στάση μας είναι τοΙσπανικό χωριό, μια μικρογραφία της Ισπανίας, πουκατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

3η μέρα Βαρκελώνη-Βαλένθια

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πιο τυπική μεσογειακή πόλη της Ισπανίας,την Βαλένθια, την πρωτεύουσα του Λεβάντε, όπως λέγεται στα Ισπανικά η ανατολικήπλευράτης χώρας. Άφιξη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

4η μέρα : Βαλένθια-Γρανάδα

Πρωινή πανοραμική περιήγηση της πόλης με την αρχιτεκτονική και πολιτισμικήπαράδοση των χιλίων χρόνων της ιστορίας της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το"Ρόδο της Ανδαλουσίας", όπως αποκαλούσαν οι Μαυριτανοί την Γρανάδα. Κτισμένηστους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα και στη διασταύρωση τριών ποταμών, η Γρανάδαμοιάζει να έχει ευλογηθεί από κάποιον θεό λόγω της φυσικής της ομορφιάς. Άφιξη νωρίςτο απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο.Διανυκτέρευση.

5η μέρα :Γρανάδα, Ξενάγηση-Ρόντα-Λευκά Χωριά/Pueblos Blancos-Σεβίλλη

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε το σημαντικότερο αραβικόμνημείο της Ισπανίας, τηνΑλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής τέχνης του 14ουαιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, με αραβουργήματα επίκλησης στονΑλλάχ και με πανέμορφα σιντριβάνια. Η ακμή του Σουλτανάτου της Γρανάδας σε όλοτης το μεγαλείο.Δίπλα της βρίσκονται οι υπέροχοικήποιΧεναραλίφε, οι "Κήποι τουΠαραδείσου", με δέντρα, λουλούδια και νερά, που θα μας παρασύρουν σε έναν κόσμοστοχασμού και χαλάρωσης.Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε γιατην περιοχή τωνPueblos Blancos. Θα σταματήσουμε στηνΡόντα,μίαπανέμορφημεσαιωνικήπόλη κτισμένη πάνω σε ένα εντυπωσιακό φαράγγι,όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα,θα δούμε την παλαιότερη αρένα της Ισπανίας, τηνPlazadeTorosκαιθαπεριπλανηθούμε στα στενά δρομάκια που ενέπνευσαν τους ρομαντικούς ποιητές του19ου αιώνα, αλλά και τονΧέμινγουεϊστο έργο του "Για ποιον χτυπά η καμπάνα".Συνεχίζουμε για τηΣεβίλλη,την πρωτεύουσατης Ανδαλουσίας,την πόλη της όπερας,όπου "έζησαν" η Κάρμεν, ο Δον Ζουάν, ο Κουρέας της Σεβίλλης και ο Φίγκαρο. Στηνπόληπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ιδρύθηκε από τον Ηρακλή, οι Ρωμαίοι, οιΒησιγότθοι, οι Άραβες και οι Χριστιανοί άφησανβαθιά σημάδια στην αρχιτεκτονική καιτην κουλτούρα της.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο. Διανυκτέρευση

6η μέρα Σεβίλλη,Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινήςμας ξενάγησης θα δούμε τις περίφημεςπλατείεςΑμερικής και Ισπανίαςκαιθα επισκεφθούμε τοΑλκαζάρ(Αλκάθαρ,Alcazar), το Αραβο-χριστιανικό παλάτι του 9ου αιώνα με πανέμορφα πάτιος και χώρους διακοσμημένουςμε τον μοναδικό αραβικό τρόπο. Δίπλα δεσπόζει οτεράστιος γοτθικόςΚαθεδρικόςναός.Τον 14ο αιώνα στα θεμέλια του παλιού τζαμιού στήνεται το γοτθικό αυτό θαύμα,που θα αποτελέσει το κέντρο του Καθολικισμού ολόκληρης της ΙσπανικήςΑυτοκρατορίας. Εδώ βρίσκεται οτάφος του Χριστόφορου Κολόμβου και το ύψους93μέτρων καμπαναριό-παλιός μιναρές Χιράλδα(Giralda), το μόνο τμήμα που σώζεταιαπό το παλιό τζαμί. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στησυνοικία Santa Cruzμε ταγραφικά σοκάκια, τα μεσαιωνικά κτίρια και τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια. Για το βράδυσας προτείνουμε να παρακολουθήσετε έναφλαμένκοστην πόλη που γεννήθηκε και νααφεθείτε στον γεμάτο πάθος ρυθμό του.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα Σεβίλλη-Κόρδοβα-Μαδρίτη

Διασχίζοντας σήμερα το πρωί το οροπέδιο της θρυλικήςManchas,όπου έκανε ταανδραγαθήματά του ο Δον Κιχώτης, θα κάνουμε μία στάση σε κάποιο από ταπανέμορφα χωριά της διαδρομής. Μετά τηΣιέρα Μορέναθα καταλήξουμε στηνπασίγνωστηΚορδούη των Ρωμαίων, την μετέπειτα Κορδούβα των Αράβων, τηνΚόρδοβατων Χριστιανών. Στα χρόνια της ακμής του χαλιφάτου ήταν η πρωτεύουσατων Αράβων της Ισπανίας και την αποκαλούσαν "Μέκκα της Δύσης". Εδώ έζησαν οΑβερρόης, ο Μωχάμετ Αλ Γκαφέκι, ο ΜπενΜαϊμονίδης και σημαντικότατοι Άραβεςλόγιοι, οι οποίοι μετέφρασαν σχεδόν όλα τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα σε τοπικέςγλώσσες. Στο κέντρο της παλιάς πόλης θα δούμε το περίφημο τζαμίMezquitadeCordoba, ένα μνημείο ασύγκριτης αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, που έχει εμβαδόν12.000 τετραγωνικά μέτρα και είναι στηριγμένο σε ένα δάσος από 850 μαρμαροκολόνες,πολλές τις οποίες φέρουν ελληνιστικά κιονόκρανα τεράστιας ιστορικής αξίας.Συνεχίζουμε για την Μαδρίτη,που από το 1561 είναι πρωτεύουσα της Ισπανίας.Ηεντυπωσιακή αυτή πόλημε πληθυσμό 4.000.000 κατοίκων είναι κτισμένη σε υψόμετρο650 μέτρων και δεσπόζει στο κεντρικό οροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, τηνΚαστίλη.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα Μαδρίτη,Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην σημαντικότερηίσως Πινακοθήκη του κόσμου, τοΠράδο(Museode Prado).Τα περισσότερα από 10.000 έργα της συλλογής του, προσφέρουν έναμοναδικό ταξίδι στον χρόνο και στο χρώμα.Εδώ θα θαυμάσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ και Γκόγια, που "στέκονται" δίπλασε άλλους εξ ίσουσημαντικούς ζωγράφους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμεστην πιο μποέμ συνοικίατουκέντρου της Μαδρίτης, στο περίφημοBarrio de las Letras,την γειτονιά των τεχνών, όπουέζησαν και δημιούργησαν πολλοί από τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες τηςΙσπανίας, όπως ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα (Miguel de Cervantes Saavedra), οΛόπε δε Βέγα (Lope de Vega) και ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (Federico García Lorca).Εδώ χτυπάει η νυχτερινή ζωή της πόλης μεcervecerias(μπυραρίες), tapas, Jazz clubsκτλ.Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεταιστην καρδιά της Μαδρίτης των Αψβούργων, τοιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης.Για το απόγευμα σας προτείνουμε ναεπισκεφθείτε την αριστοκρατική συνοικίαΜπάριο Ντε Σαλαμάνκα(Salamanca)με τακομψά καταστήματα. Απολαύστε τον καφέ σας στην ατμοσφαιρικήΠλάθα Οριέντε(Plaza Oriente)με θέα το παλάτι, περιπλανηθείτε στα σοκάκια της παλιάς πόληςκαταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, τηνΠλάθα Μαγιόρ(Plaza Mayor)και δοκιμάστεμια ζεστή σοκολάτα στην φημισμένηChocolateríaSan Ginés.Διανυκτέρευση.

9η μέρα Μαδρίτη-Τολέδο-Μαδρίτη

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πιο ιστορική πόλη της Ισπανίας, τομεσαιωνικό Τολέδο. Ένα φυσικό απόρθητο οχυρό (λόγω του ποταμού Τάγου), πουυπάρχει από την εποχή των Ρωμαίων. Η πόλη των τριών πολιτισμών (Άραβες-Εβραίοι-Χριστιανοί) και η πόλη του Δον Κιχώτη και των Caballeros του Θερβάντες.Το διαμάντιστο στέμμα της Ισπανικής αυτοκρατορίας του 15ου και 16ου αιώνα, όπου ο ήλιος δενέδυε ποτέ. Την πόλη όπου έζησε και μεγαλούργησε οΕλ Γκρέκο. Ένα μουσείο από μόνοτης.Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης με την σπουδαίαιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά και θα επισκεφθούμε τονΚαθεδρικόναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικώνρυθμών, όπου θα δούμε αμύθητης αξίας πίνακες τουElGreco, όπως το Expolio και τηνσυλλογή των Αποστόλων,καθώς και πίνακες των Tiziano,Rafaelloκαι Caravaggio.Στησυνέχεια, στην εκκλησία τουSanto Tomé(Αγίου Θωμά), θα θαυμάσουμε τοσημαντικότερο και μεγαλύτερο έργοτου Γκρέκο "Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ", ένααριστούργημα που αποτυπώνει όλες τις επιρροές και τεχνοτροπίες του περίφημουΚρητικού ζωγράφου.Κατηφορίζοντας προς τηνεβραϊκή συνοικίαθα συναντήσουμετοσπίτι τουΓκρέκο,όπου έζησε με την γυναίκα του Ιερωνύμη και τον γιο του Γιώργο-Μανώλη.Ακολουθεί επίσκεψη σε έναεργοστάσιο με "Damasquinadο",της περίφημηςΤολεδανικής τέχνης που προέρχεται από την μακρινή Δαμασκό και βασίζεται στηνεργασία επάνω σε ατσάλι.Επιστροφή στην Μαδρίτη.Διανυκτέρευση.

10η μέρα Μαδρίτη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Τελευταία μέρα της εκδρομής μας σήμερα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήσητης επιστροφήςπρος ΑθήναΣημείωση:Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί ναδιαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.


Περιλαμβάνονται :

Αεροπορικάεισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-ΒαρκελώνηκαιΜαδρίτη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις τηςAegeanAirlines1 αποσκευή 23 κιλών και 1προσωπικό αντικείμενοανά επιβάτηΔιαμονή σε επιλεγμένακεντρικάξενοδοχεία 4* αστέρωνΠρωινό μπουφέ καθημερινάΔώρο3δείπνα σε μπουφέστο σύνολο (2 στη Σεβίλλη και 1 στη Γρανάδα)Δώρο η εκδρομή στην Ρόντα ,ένα από τα λευκά χωριά της ΑνδαλουσίαςΜεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικόλεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.Επίσημοςελληνόφωνος ξεναγός /συνοδός του γραφείου μαςΕνημερωτικά έντυπα / χάρτεςΦ.Π.Α.Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέαταΕπιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχείαΦόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων:185€Προαιρετική ΕXTRAασφάλειαcovidγια ταξιδιώτες έως 75 ετών :+20 ευρώΌτι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.