Κύπρος το ''Νησί της Αφροδίτης'' | 28η Οκτωβρίου

/ Εκδρομές / 28η Οκτωβρίου

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Πάφος – Λεμεσό

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Πάφο. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στο λιμανάκι της Πάφου για ένα καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε,  την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Στη συνέχεια θα δούμε την στήλη του Αποστόλου Παύλου στην οποία οι Παγανιστές των έδεσαν και τον τιμώρησαν μετά τα κηρύγματα του. Εν συνεχεία διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Λεμεσό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα | Λεμεσός – Ημερήσια εκδρομή στην Λευκωσία

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Άφιξη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας το οποίο είναι Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Φυλακισμένα μνήματα, χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν ταφεί κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται  οι τάφοι των ηρώων και στα  αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Συνεχίζουμε για το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο της Κύπρου, όπου ο επισκέπτης μέσα από τις συλλογές του μουσείου μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή μέχρι και την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Λεμεσό.

3η Μέρα | Λεμεσός – Τρόοδος – Μονή Κύκκου – Χωριό Όμοδος

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Όρο Τρόοδο για να θαυμάσουμε τα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Πρώτη μας στάση οι Πλάτρες οι οποίες έγιναν γνωστές μέσα από την ποίηση του Σεφέρη. Συνεχίζουμε για το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Λεμεσό.

4η Μέρα | Λεμεσός – Ελεύθερος χρόνος

Πρωινό και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό, ψώνια και βόλτα. Για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στην Δερύνεια, στην Αγία Νάπα και στην Λάρνακα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή το απόγευμα στη Λεμεσό.

5η Μέρα | Λεμεσός – Πάφος – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και στη συνέχεια θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Πάφου για την πτήση της επιστροφής.


Περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά με Ryanair: Μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.) και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).
 • Πρωινό και δείπνο στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά σε μορφή μπουφέ.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται αναλυτικά στον τιμοκατάλογο μας.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 145€ κατά άτομο.
 • Προαιρετική εκδρομή στην Δερύνεια, στην Αγία Νάπα και στην Λάρνακα: 40€ κατά άτομο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.