Καρναβάλι στη Κοσμοπολίτικη Νίκαια Λίμνες Β.Ιταλίας - Βενετία

/ Εκδρομές / Άνοιξη / Απόκριες - 25η Μαρτίου

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΙΛΑΝΟ - ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ- ΝΙΚΑΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για  το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, με το παλάτι των Μονεγάσκων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΝΝΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Κάννες, την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Στη συνέχεια επιστροφή στη Νίκαια για την πανοραμική περιήγησή της. Θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντες Αγκλαίς, το διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Μπέλ Επόκ, όπως το Νεγκρέσκο, το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ, την πλατεία Mασενά, την βιβλιοθήκη της πόλης, το Ακρόπολις (το συνεδριακό κέντρο της πόλης)  και θα καταλήξουμε στον λόφο Σιμιέζ, εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία  της πόλης. Στην συνέχεια  θα δούμε την Όπερα, το Δημαρχείο, το Δικαστικό Μέγαρο,  το παλάτι Ρούσκα,  τον Καθεδρικό  Ναό και θα περάσουμε από την αριστοκρατική συνοικία Σιμιέζ, με τα υπέροχα αρχοντικά  του 19ου αιώνα  ανάμεσα στα οποία και το παλάτι Regina, κατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας   Βικτόρια. Θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανό μοναστήρι από όπου θα απολαύουμε την υπέροχη θέα. Η συνέχεια της ημέρας είναι αφιερωμένη στο πιο φαντασμαγορικό μεσογειακό Καρναβάλι. Ξεκινάμε το μεσημέρι με την παρέλαση των ανθισμένων αρμάτων και του Λουλουδοπόλεμου. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την φωταγωγημένη αποκριάτικη παρέλαση(20.30 η ώρα).

3η ημέρα : ΝΙΚΑΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ 

Πρωινό και αναχώρηση για το Μιλάνο. Αφιξη και σύντομη περιήγηση στο Μιλάνο. Κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μεγαλύτερο γοτθικό κτήριο της χώρας, τον Καθεδρικό ναό Ντούομο , την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλλε Β’, το νεοκλασσικό θέτρο της σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του. Στη συνέχεια αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα : ΚΟΜΟ - ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ (ΣΙΡΜΙΟΝΕ) - ΒΕΝΕΤΙΑ (ΜΕΣΤΡΕ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα δούμε το μαγευτικό Κόμο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο . Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια και είναι ιδανική για σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Θα κατευθυνθούμε στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Θα δούμε το  επιβλητικό κάστρο, τη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Θα θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλλα αρχαίου Ρωμαίου πλούσιου άρχοντα  και τα τείχη. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Μέστρε της Βενετίας, όπου θα διανυκτερεύσουμε. 

5η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 

Πρωινό και αναχώρηση για το Tronchetto. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, ή ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Θα αναχωρήσουμε με βαπορέτο ( εξ ιδίων κόστος ) στην περιοχή Καστέλλο όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγ. Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του Καμπανίλε, ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για Θεσσαλονίκη.

 Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με Ryanair.
 • Μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.) και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία όπως αναγράφονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
 • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

   Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ : 145€.
 • Check points : 35€.
 • Τέλη διαμονής: 10€.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Περισσότερες πληροφορίες στο : Ασφάλιση Covid