ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ | ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΧΩΡΩΝ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

/ Εκδρομές / Καλοκαίρι / Καλοκαίρι - Εκδρομές Ευρώπης

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΙΓΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Είναι γνωστή σαν το «Παρίσι του Βορρά» και μία από τις 5 ομορφότερες πρωτεύουσες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και η  υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη, κτισμένη στο σημείο που ο μεγάλος ποταμός Νταουγκάβα χύνεται στη Βαλτική Θάλασσα. Θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα, που απαντά στη γραφικότητα του Τάλλιν και του Βίλνιους και ανακηρύχτηκε από την UNESCO σαν η καλύτερα διατηρημένη «Άρτ Νουβώ» πόλη της Ευρώπης. Στον ελεύθερο χρόνο, μπορούμε να επισκεφθούμε την αγορά της Ρίγας και να περπατήσετε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ. Όλη η γραφικότητα, τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα στη παλιά Ρίγα, προστατευόμενη ζώνη με στενούς πεζόδρομους γεμάτους από καφέ και εστιατόρια και πλαισιωμένη από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, όπου ο περίπατος είναι μια πραγματική απόλαυση. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, τα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα φτάσουμε στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα που διασχίζει την πόλη και θα περιπλανηθούμε στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου.  

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΙΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροσκάφος μας και πτήση για τη Ρίγα. Άφιξη και αναχώρηση με το λεωφορείο μας, με προορισμό το κέντρο της πανέμορφης πόλης. Οι πλατείες με τα εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Αν και είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε κατά γράμμα την χρονολογική διαδοχή της αρχιτεκτονικής στη Ρίγα, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με μοναδικό τρόπο, τους ελιγμούς. Αυτό οφείλεται  στο γεγονός ότι η ανοικοδόμηση έγινε σε θέση παλαιότερων και μεμονωμένων κτιρίων πλουσίων οικογενειών, σε αντίθεση με το σύστημα ανοικοδόμησης, της Σοβιετικής περιόδου, όταν έγιναν οι εργατικές κατοικίες.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΓΑ

Πρωινό. Ξεκινώντας προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο αυτοκινήτου, ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως και στο Latvian Ethnographic Open Air Museum, το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα «ανοιχτά» μουσεία της Ευρώπης, έξω της Ρίγα, καθώς αναπαριστάται η ζωή των Λετονών στη διάρκεια του Μεσαίωνα.  Στη συνέχεια ένας από τους πιο ενδιαφέροντες περιπάτους, στις γειτονιές, Art Nouveau, Art Deco. Σ’ αυτή τη περιοχή, λίγο έξω από τη μεσαιωνική τάφρο, στην επέκταση της νέας τότε πόλης της Ρίγα,  χτίστηκαν μετά το 19ο αιώνα - αρχές 20ου , σε ρυθμό  Art Nouveau , αργότερα στη περίοδο του μεσοπολέμου σε τάση του Art Deco, οι πρώτες ‘’πολυόροφες πολυκατοικίες’’ σε μίμηση των τάσεων της πόλης της Βαρκελώνης, διακοσμημένες με γλυπτά αριστουργήματα. Περπατώντας μας περιμένουν κι άλλες θαυμάσιες δημιουργίες όπως, η New-Classic περιοχή, που ξεκίνησε στα μέσα του 18ου με αρχές 19ου αιώνα και φτάνουμε σε επίσης αρχιτεκτονικά αριστουργήματα δηλαδή New Gothic buildings τάση του 19ου αιώνα.  Η ξενάγηση συνεχίζεται με την Νέο-Κλασικού ρυθμού, Latvian National Opera, κοντά στο Freedom Monument, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ημικυκλικά πάρκα, των οποίων τα δύο άκρα καταλήγουν στον ποταμό Daugava και όταν γκρεμίστηκαν τα τείχη της μεσαιωνικής Ρίγα, έμεινε η τάφρος με το νερό που εισχωρεί από το ποτάμι. Στις όχθες του καναλιού διαμορφώθηκαν πάρκα που οριοθετούν τις διάφορες αρχιτεκτονικές γειτονιές. Η ξενάγησή μας αποκτά ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον ! Πριν βρεθούμε στα όρια της μεσαιωνικής ζώνης θα γνωρίσουμε πρώτα τη Νέο-Γοτθική γειτονιά καθώς επεκτείνεται, εισχωρώντας στη μεσαιωνική με τη Swedish Gate. Μπορούμε επίσης να δούμε τον πελώριο καθεδρικό ναό, St. Mary's Dome ή Riga Dome, ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι ο μεγαλύτερος της Βαλτικής, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς ! Στη πλατεία του Δημαρχείου, ξεχωρίζει το εξαιρετικής τέχνης,  House of the Blackheads, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Πέτρου με το πυργωτό καμπαναριό και πολύ κοντά στα τείχη, το ναό του Αγ. Ιωάννη  Προδρόμου. Εναλλακτικά μπορούμε να επισκεφτούμε τα μουσεία :  το μεσαιωνικό αρχοντικό, ενός εμπόρου, που διατηρεί μέχρι σήμερα διάφορες συλλογές, το  Mentzendorff,  και επίσης τα σπίτια ‘’ Τρία Αδέλφια’’. Ένα διάλλειμα και συνεχίζουμε επίσκεψη στη παλιά πόλη και  χρόνος για αγορές σε δύο εμπορικά κέντρα και στο παραδοσιακό ‘’ the Riga Central Market’’. Μια στάση για καφέ και γεύμα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Στο ελεύθερο απόγευμα μπορούμε να επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της νέας Ρίγας  και να περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΓΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΠΑΛΑΤΙ ΡΟΥΝΤΑΛΕ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Πρωινό και αναχώρηση για Τη Λιθουανία. Μετά τον τρίτο διαχωρισμό της Πολωνικής – Λιθουανικής κοινοπολιτείας, η Λιθουανία έγινε μέλος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Πολωνοί και οι Λιθουανοί ανεπιτυχώς επαναστάτησαν εναντίον ρωσικών αρχών το 1831 και το 1863. Αυτές οι δυο εξεγέρσεις συνδέονται με τον «Λόφο των Σταυρών». Στο Ρούνταλε, το περίλαμπρο παλάτι και τον υπέροχο κήπο του, που αναμφίβολα είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής. Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Ξεκινώντας την γνωριμία μας με την πόλη  θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε δίπλα στον ποταμό Neris,, τον κεντρικό πεζόδρομο με τα υπέροχα κτήρια και τον καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία του Αγία Άννα, αλλά και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κέντρο της σύγχρονης πόλης, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΡΟ TRAKAI - ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη γειτονική πόλη Τρακάι, 29 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Γκάλβε, με τα υπέροχα ξύλινα σπίτια, που έχτισαν οι Εβραίοι της Κριμαίας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας, του 15ου αιώνα, κτισμένο σε νησί της λίμνης, που είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Λιθουανίας. Ενώ το μουσείο που χωρίζεται σε διάφορα τμήματα του κάστρου, περιλαμβάνει μία από τις πλουσιότερες συλλογές των προ και μετά Μεσαίωνα εποχές !  Αναχώρηση για περιήγηση στο πανέμορφο Βίλνιους, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, που αποπλανεί τον επισκέπτη με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων, τη πανοραμική θέα της πόλης, από το λόφο των τριών Σταυρών, που συμβολίζουν το ρίξιμο των πρώτων ιεραποστόλων από τους παγανιστές, το ανοιχτό θέατρο και κατεβαίνοντας την εκκλησία μπαρόκ, των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την πύλη της Αυγής Dawn του 1500 και τους  εντυπωσιακούς Ορθόδοξους ναούς της πόλης όπως τη ‘’Μαύρη Θεοτόκο’’ προσκύνημα Ορθοδόξων και Καθολικών, του Αγίου Πνεύματος, της Αγίας Τερέζας, με τη πλούσια μπαρόκ διακόσμηση, του Αγ. Καζιμίρ, του Αγ. Νικολάου, της Αγίας Άννας σε παλαιο-Γοτθικό ρυθμό ένα ναό από τους αρχαιότερους μεσαιωνικούς, Αρχαγγέλου Μιχαήλ με το μοναδικό Βυζαντινό Εκκλησιαστικό μουσείο, την Uzupis, την άλλοτε ‘’ελεύθερη συνοικία χίππιδων’’, με το δικό τους τοπικό νόμισμα ! Συνεχίζουμε στο περίφημο στενό δρομάκι των καλλιτεχνών, με τα πρωτότυπα έργα τους, στους τοίχους !

Στη ξενάγηση μας θα δούμε επίσης δίπλα στο ναό του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή, το Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας του 1579, με τη χάλκινη σκαλιστή πόρτα με αναφορά στη πρώτη τυπογραφία, τους Επισκόπους και τους βασιλείς της Πολωνο-Λιθουανικής Ένωσης, το Προεδρικό μέγαρο, τη μπαρόκ Αγία Αικατερίνη, για να βγούμε τελικά στη πλατεία του παλατιού των βασιλέων, και τον Καθεδρικό με τους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής, στη σκιά του κάστρου, απ’ όπου αρχίζει η λεωφόρος βασιλέως Gediminas και τελειώνει στη καμπή του ποταμού Νέρις. Η λεωφόρος στολίζεται με ωραία δημόσια κτίρια, καταστήματα και το μουσείο Γενοκτονίας του Λιθουανικού λαού με πολλά ονόματα γραμμένα στους εξωτερικούς τοίχους.

 • Βίλνιους - Πτήση για Ταλίν
 • Παρατήρηση: Κάποιες ημερομηνίες η πτήση από Βίλνιους στο Ταλίν, γίνεται Τρίτη βράδυ, ενώ κάποιες εβδομάδες Τετάρτη πρωί !

5η ΗΜΕΡΑ:΅ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΛΙΝ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Σημαντική Παρατήρηση: Κάποιες ημερομηνίες η πτήση από Βίλνιους στο Ταλίν, γίνεται Τρίτη βράδυ, ενώ κάποιες εβδομάδες Τετάρτη πρωί ! 

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί για το αεροδρόμιο. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση για τη πρωτεύουσα της Εσθονίας θεωρείται, από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής, που μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι μας σε παραμύθι. Το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο μαγεύει, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αγορές, τα παραδοσιακά σπίτια. Με την αύρα του 13ου αιώνα, οι επισκέπτες νοιώθουν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλατείες και πύργους. Ανεβαίνουμε στην εντυπωσιακή αριστοκρατική συνοικία Toompea, που βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου που θα μας προσφέρει μια μοναδική  πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Κατόπιν θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλλίν θυμίζει έντονα Σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Διασχίζοντας το πιο γραφικό μονοπάτι, το πέρασμα της Αγίας Αικατερίνης, πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Κατόπιν ο επισκέπτης συναντάει την πλατεία του Δημαρχείου, που βρίσκεται το μοναδικό γοτθικού ρυθμού, δημαρχείο στη Βόρεια Ευρώπη. Στον πύργο Kiek in de Kök βλέπει κανείς τείχη, κανόνια και διάφορα εκθέματα που αφορούν το έγκλημα και τιμωρία, αλλά και τη ζωή στο Ταλίν μερικούς αιώνες πριν. Από τα σημαντικά αξιοθέατα είναι το Κάστρο Toompea  που σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, που χτίστηκε το 1900. Οι επισκέψεις μας εμπλουτίζονται στο λόφο Kohtuotsa με την πανοραμική θέα στην πόλη, το Lauluväljaku Hill Gate & το μπαρόκ παλάτι & κήπους του Kadriorg που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί Μουσείο Τέχνης, που είναι και το μεγαλύτερο όλης της χώρας, με έργα της Εσθονίας από τον 18ο έως το 21ο αιώνα για να φθάσουμε στην Πλατεία Ελευθερίας, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, στην άκρη της Παλιάς Πόλης. Απόγευμα ελεύθερο για να κάνουμε γνωριμία με τη γραφικότατη πόλη, φωλιασμένη σε όρμο του Κόλπου της Φινλανδίας και απέναντι από το Ελσίνκι. Το Ταλλίν παραμένει μια πόλη - αίνιγμα, η οποία αντλεί τη γοητεία της από τις πολλές αντιφάσεις της. Λίγα μέρη στην Ευρώπη διατηρούν στην ατμόσφαιρά τους, τόσο γνήσια, την αύρα του Μεσαίωνα, όσο η παλιά πόλη του Ταλλίν, η οποία με τα 4500 αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία βρίσκεται κάτω από την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης η πρωτεύουσα πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΛΙΝ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΕΛΣΙΝΚΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό. Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη! Σας προτείνουμε όμως μια προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι, την πόλη που συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας! Αν η αναχώρηση είναι πολύ νωρίς παίρνουμε πακέτο για τους ταξιδεύοντες στη κρουαζιέρα (με το μεγάλο σούπερ μάρκετ – duty free). Αν η αναχώρηση γίνει αργότερα το πρω΄ί΄ τρώμε στο ξενοδοχείο. Στη πρωτεύουσα της Φινλανδίας θα δούμε τον ογκώδη σταθμό με τους γίγαντες στην πρόσοψη, στο λόφο της πλατείας του ελευθερωτή τσάρου Αλέξανδρου, τον επιβλητικό λευκο-γάλαζο Καθεδρικό, να δεσπόζει στην πλατεία με θέα το νότιο παλιό λιμάνι, το ανατολικό λιμάνι με τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα και στην προκυμαία τα αρχοντικά μιας άλλης εποχής, τα παλιά εστιατόρια και pubs των Ναυτικών, το λόφο της Θεοτόκου Ουσπένσκι των Ορθοδόξων, την κλειστή παραδοσιακή και την υπαίθρια αγορά, Esplanade με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Eira με τα νεοκλασικά σπίτια, τη λεωφόρο με τα πολυκαταστήματα, την πλατεία με το συντριβάνι της γοργόνας και των θαλάσσιων πλασμάτων, το παλιό τραμ, το καφε-ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο Belle-Epoque ! Και θα αφήσουμε την παλιά πόλη, με το πιο σύγχρονο τραμ περνώντας από τα εξεζητημένα μοντέρνα κτίρια, πλατείες και εγκαταστάσεις του λιμανιού που θυμίζουν αεροδρόμια του μέλλοντος καθώς και το δέσιμο των πλοίων που γίνεται με μαγνήτες και όχι πλέον με παλαμάρια ! Μετάβαση στο λιμάνι και επιστροφή στο Ταλίν.  Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΛΙΝ - SOVIET BANKER - ΡΙΓΑ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή Ligatne, σε Λετονικό έδαφος, όπου θα μπούμε στο κρυφό,  Πυρηνικό καταφύγιο, Σοβιετικής εποχής. ‘’Θα μας περιμένουν οι στρατιωτικοί για να μας κατατοπίσουν σχετικά με τις εγκαταστάσεις της ελίτ, των Σοβιετικής εποχής του ‘’Ψυχρού Πολέμου’’ ! Στη συνέχεια της πορεία μας προς το αεροδρόμιο της Ρίγα, πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Air Baltic από Θεσ/νίκη - Ρίγα // Βίλνιους -Ταλίν- // Ρίγα – Θεσ/νίκη. Μια 23kg βαλίτσα το άτομο και μια χειραποσκευή 8 kg + 1 προσωπικό αντικείμενο 30x40x10 cm (όπως για παράδειγμα: Γυναικεία τσάντα, τσάντα για λάπτοπ, tax free bag, ομπρέλα και θήκη για κάμερα). 
 • Διανυκτερεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα και το αεροδρόμιο της πόλης αναχώρησης και επιστροφής, σε ξενοδοχεία 4* όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. 
 • Πρωινό σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου. 
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, επίσης από και προς το αεροδρόμιο της πόλης αναχώρησης και επιστροφής, από και προς τα ξενοδοχεία. 
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: 

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 330€ κατά άτομο. 
 • Τέλη διαμονής. 
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού-ξεναγού και οδηγού. 
 • Κρουαζιέρα από Ταλίν στο Ελσίνκι κόστος: 100€-120€ το άτομο ανάλογα την έγκαιρη κράτηση, ώρα, αριθμό ατόμων, κατάλογος στοιχείων αστυνομικής ταυτότητος, η προκράτηση απαραίτητη και μόνον μέσω του γραφείου ακτοπλο΄ι΄κών εταιριών αυτοπροσώπως η με αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων γκρουπ από τον συνοδό της εκδρομής. Η προσέλευση στο πλοίο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15΄ πριν διότι η αναχώρηση γίνεται 5΄πριν το αναγραφόμενο ! Τα εισιτήρια παιδιών είναι μειωμένα ανάλογα την ηλικία και εφόσον δεν ξεπερνούν τα 3 η 12 έτη. Για μεγαλύτερα παιδιά απευθύνεστε στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων. Minimum συμμετοχή 10 ατόμων και απαραίτητη προκράτηση. (περιλαμβάνει: μεταφορές από/προς λιμάνια Tallina bus hotel -port-Helsinki port-train station - round trip, εισιτήρια πλοίων, ξενάγηση Helsinki). 
 • Μεταφορά & Είσοδος στο Latvian Ethnographic Open Air Museum και μουσείο αυτοκινήτου κόστος από 5 ως 12€ αντίστοιχα ανά άτομο από 15 άτομα και πάνω.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται. 
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. 
 • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.

Στις «ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ» βλέπετε την πρώτη και την τελευταία αναχώρηση 
Επιπλέον αναχωρήσεις : 22/06, 29/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08 
Επικοινωνήστε μαζι μας για οποιαδηποτε διευκρίνιση.