ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ | ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ

/ Εκδρομές / Καλοκαίρι / Καλοκαίρι - Εκδρομές Ελλάδας

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση στις 11:00μ.μ από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Πειραιά. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις κατά τη διαδρομή μας φτάνουμε νωρίς το πρωί στο λιμάνι του  Πειραιά.

 

2η ΗΜΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΕΡΙΦΟΣ

Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 7:30 π.μ. για το παραδοσιακό Κυκλαδονήσι. Άφιξη στο μοναδικό λιμάνι της Σερίφου, το Λιβάδι στις 11.35 π.μ. Αποβίβαση και αμέσως επιβίβαση στο πούλμαν για να ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με τις ομορφιές της νοτιοδυτικής πλευράς της Σερίφου. Πρώτος μας σταθμός ο Άσπρος Πύργος που είναι ο αρχαιότερος πύργος του νησιού και αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο μνημείο, καθώς προσφέρει την πιο μαγευτική, πανοραμική θέα. Ο πύργος λειτουργούσε ως παρατηρητήριο για την προστασία των ορυχείων της περιοχής. Τον πύργο συντροφεύει ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Χαράλαμπο. Συνεχίζουμε για το Μεγάλο Λιβάδι, έναν οικισμό που δημιουργήθηκε όταν η εκμετάλλευση των μετάλλων του νησιού βρισκόταν στο απόγειό της. Εκτός από τις κατοικίες των εργατών εδώ, κάποτε υπήρχαν αστυνομικός σταθμός, χημείο, σχολείο, παντοπωλεία και ταβέρνες. Εδώ μεταφέρθηκαν το 1890 τα γραφεία της εταιρείας "Σέριφος Σπηλιαζέζα", η οποία εκμεταλλευόταν τα μεταλλεία του νησιού και στεγαζόταν σε ένα νεοκλασικό κτίριο, τα ερείπια του οποίου στέκουν ακόμη στην άκρη της παραλίας μαρτυρώντας ένα ένδοξο παρελθόν. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το μνημείο των μεταλλωρύχων που έχασαν τη ζωή τους στην εξέγερση του 1916, μια αιματηρή σύγκρουση η οποία παραμένει από τις σημαντικότερες του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Μια παλιά, σιδερένια γέφυρα φόρτωσης, χαλάσματα εγκαταστάσεων, ράγες κύλισης και βαγονέτα θα μας ταξιδέψουν στην μεταλλευτική δραστηριότητα του παρελθόντος. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τις βουτιές και τέλος το γεύμα μας (προαιρετικά) σε ταβερνάκι πάνω στην αμμουδιά. Μετά από το γεύμα μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας Serifos Beach hotel που βρίσκεται στο Λιβάδι. Διανομή των δωματίων, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος στο λιμάνι, για βόλτες, αγορές, καφέ, φαγητό, ποτό (προαιρετικά). Το Λιβάδι είναι ένα καλοχτισμένο και περιποιημένο λιμάνι που προσφέρεται για περιπάτους ενώ λίγα μόλις μέτρα από τον λιμενοβραχίονα, βρίσκονται καφέ, ψαροταβέρνες και ζαχαροπλαστεία πάνω στο κύμα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΩΡΑ (ΚΑΣΤΡΟ, ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ, ΜΥΛΟΙ) - ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ - ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ 

Πρωινό  και αναχώρηση για την Χώρα της Σερίφου. Είναι  χτισμένη αμφιθεατρικά σε βραχώδη λόφο, μια από τις πιο καλαίσθητες των Κυκλάδων. Αποτελείται από δύο γειτονιές την Πάνω και Κάτω Χώρα οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους με σκαλιά. Ένα σκηνικό στημένο με απόλυτη αρμονία και λιτή κομψότητα. Συνοικίες διώροφων ή τριώροφων στενομέτωπων σπιτιών, που συνδέονται μεταξύ τους με δαιδαλώδη μικρά σοκάκια οδηγούν στα ερείπια του ενετικού Κάστρου, που χτίστηκε το 1434 από την οικογένεια των Μικιέλι, ενώ στο ψηλότερο σημείο του βράχου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το Αιγαίο που απλώνεται μπροστά του και τα γύρω νησιά (Σίφνος, Κύθνος, Μήλος, Κίμωλος). Συνεχίζουμε για το Παλιό Πλυσταριό ή Υδραγωγείο. Πρόκειται για ένα λευκό κτίριο με καμάρες του 19ου αι., αλλιώς λέγεται Μέσα Πηγάδι ή Πασπαριό. Από αυτό έπαιρνε νερό η Κάτω Χώρα και εδώ, στις γούρνες του, έπλεναν τα ρούχα τους οι νοικοκυρές. Για να φτάσουμε στο κτίριο θα περπατήσουμε ένα μονοπάτι 5'. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τους Μύλους, χαρακτηριστικό των Κυκλάδων! Αφήνουμε τη Χώρα και  συνεχίζουμε για την Μονή Ταξιαρχών στο βόρειο τμήμα του νησιού, κοντά στο χωριό Γαλανή. Χτίστηκε το 1572 και είναι ανδρικό μοναστήρι. Το κτίριο έχει φρουριακό χαρακτήρα ενώ η Μονή είναι αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Σχετική παραμονή για επίσκεψη και προσκύνημα, και συνεχίζουμε για μια από τις διασημότερες παραλίες του νησιού, την  Ψιλή Άμμο, που έχει βραβευτεί το 2003 ως η ωραιότερη παραλία της Ευρώπης! Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι και γεύμα (προαιρετικά). Μετά από το γεύμα μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση, προαιρετική βραδινή έξοδο σε ταβέρνα της περιοχής.  Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΩ ΠΙΑΤΣΑ - ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΛΙΒΑΔΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

Πρωινό, και αναχώρηση για την Πανω Πιατσα που αποτελεί το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της Άνω Χώρας. Στην κεντρική και πλακόστρωτη πλατεία βρίσκεται το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου από το 1908 και ο επιβλητικός ναός του Αγ.Αθανασίου που είναι η μητρόπολη της Σερίφου. Εδώ, θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποιες τελευταίες τοπικές αγορές και επισκέψεις. Κατόπιν, θα συνεχίσουμε για τον Κουταλά.  Έναν παραθαλάσσιο οικισμό στη νοτιοδυτική πλευρά της Σερίφου, ο οποίος αναπτύχθηκε την εποχή της εκμετάλλευσης των μεταλλείων και αποτελούσε μεταλλευτικό κέντρο του νησιού. Κατά μήκος της παραλίας στέκουν ακόμα τα πετρόκτιστα σπιτάκια, όπου στοιβάζονταν οι μεταλλωρύχοι. Κάποια από αυτά πλέον έχουν ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιούνται σαν θερινές κατοικίες. Ο οικισμός διαθέτει και την ομώνυμη παραλία, με άμμο και βότσαλα και αμέτρητα αλμυρίκια που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους. Μετά το μεσημέρι στις 16:55 απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 21:00 μμ, αποβίβαση και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, όπου μετά από τις απαραίτητες στάσεις κατά τη διαδρομή μας φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ έχοντα τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: 

  • Τις μεταφορές µε ιδιόκτητο πολυτελές  λεωφορείο  του γραφείου µας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά προς Σέριφο  με επιστροφή
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Δύο  διανυκτερεύσεις στο Serifos Beach hotel με πρωινό
  • Φ.Π.Α.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: 
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα  σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων.  
  • Φόρος διαμονής