+30 2310 270 510 Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00/21.00 - Σάββατο: 09.00/16:00

Γιάννενα - Ζαγοροχώρια 4 ημέρες

/ Εκδρομές / Πάσχα / Πάσχα - Εκδρομές Ελλάδας

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (259 χλμ)

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 8:00 το πρωί, και μέσω της Εγνατίας οδού, φτάνουμε στα Ιωάννινα. Πρώτη μας επίσκεψη το πασίγνωστο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη (4€ είσοδος εξ ιδίων). Τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου παριστάνονται σε φυσικό μέγεθος, αναπαριστώντας μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την παραλία της λίμνης όπου θα πάρουμε το καραβάκι (εισιτήρια εξ ιδίων 2€) για να επισκεφτούμε το Νησάκι. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Αλή Πασά, τη μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπινών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για παραδοσιακό τσίπουρο με μεζέ που σερβίρεται στις ταβέρνες του νησιού. Επιστροφή στα Ιωάννινα και ακολουθεί περιήγηση στην περίφημη Καστροπολιτεία όπου θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αλή Πασά και το μουσείο Αργυροτεχνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.

2η ημέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΚΑΛΠΑΚΙ- ΚΟΝΙΤΣΑ- ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ (103 χλμ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μία ημερήσια εκδρομή στο βόρειο Τμήμα του Νομού Ιωαννίνων. Πρώτη μας στάση στο Περαμα για να επισκεφτούμε το περίφημο σπήλαιο που ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (εισιτήρια εξ ιδίων 5,5€). Χρονολογείται περίπου στα 1.500.000 χρόνια και είναι γνωστό για την υπόγεια διαδρομή κατά την οποία ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες σε σταθερή θερμοκρασία 18 βαθμών όλο το χρόνο. Καθ’ οδόν μετά θα επισκεφθούμε το πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι όπου θα παρακολουθήσουμε με οπτικοακουστικά μέσα τη στρατηγική της μάχης των Ελλήνων κατά των Ιταλών. Ακολουθεί επίσκεψη στη γραφική Κόνιτσα που βρίσκεται «ξαπλωμένη» στη πλαγιά του όρους Τραπεζίτσα. Κάπου εκεί συναντιέται ο ποταμός Αώος με τον Βοϊδομάτη και τον Σαραντάπορο. Θα δούμε το στολίδι της περιοχής που είναι το Γεφύρι της Κόνιτσας, το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, χτισμένο το 1870 με επικεφαλής τον Πυρσογιαννίτη πρωτομάστορα Ζιώγα Φρόντζο. Ακολουθούμε έπειτα από την Κόνιτσα το δρόμο για την Ελληνοαλβανική μεθόριο,όπου θα περάσουμε από το χωριό Αετόπετρα και θα καταλήξουμε μετά από 12 ευχάριστα χιλιόμετρα στη γέφυρα του Αώου, στο Μπουραζάνι. Θα δούμε επίσης στο παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου, την Παναγιά Μολυβδοσκέπαστη, που εικάζεται ότι χτίστηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κων/νο Πωγωνάτο (668-6685 μ.Χ.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία σε ξενοδοχείο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (90 χλμ)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για μία ημερήσια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια, ένα σύμπλεγμα από 46 παραδοσιακά χωριά, σκορπισμένα ανέμελα πάνω σε βουνά με φυσική ομορφιά. Πρώτος μας σταθμός τα το χωριό Μονοδένδρι που είναι χτισμένο στα 1060 μέτρα. Η αρχιτεκτονική του χωριού μοιάζει να μεταφέρει τον επισκέπτη σε άλλη εποχή, με τα κλασικά πέτρινα σοκάκια, τα πετρόχτιστα σπίτια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά. Κατά την παραμονή μας στο χωριό, μπορούμε να επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412 μ.Χ.), από το μπαλκόνι του οποίου θα θαυμάσουμε το Φαράγγι του Βίκου στη χαράδρα του Αώου ποταμού. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι του Ζαγορίου, το όμορφο Τσεπέλοβο. Στη διαδρομή μας προς το Τσεπέλοβο θα κάνουμε σύντομη στάση για να θαυμάσουμε ένα από τα χαρακτηριστικότερα πέτρινα γεφύρια της περιοχής, το γεφύρι του Κόκκορη. Φτάνοντας στο Τσεπέλοβο θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για το Πασχαλινό Γλέντι με παραδοσιακό αρνί σε μια από τις τοπικές ταβέρνες. Μπορούμε επίσης να περπατήσουμε στα δρομάκια του χωριού και να θαυμάσουμε την ιδιαίτερη πετρόχτιστη αρχιτεκτονική, η οποία καθιστά το Τσεπέλοβο παραδοσιακό οικισμό, ενώ στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χτισμένο το 18ο αιώνα, με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΒΕΡΟΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (279 χλμ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για να απολαύσουμε τον αυθεντικό γιαννιώτικο καφέ και τα περίφημα ηπειρώτικα σιροπιαστά δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο, ένα παραδοσιακό οικισμό που βρίσκεται ορεινά του νομού Ιωαννίνων, και σε υψόμετρο 1,150 μ, με διατηρητέα μνημεία. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, υφαντά και κεντήματα, χρυσοκέντητες φορεσιές, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, όπλα, νομίσματα και εικόνες της περιόδου 1650-1850 και την Πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ, όπου θα θαυμάσουμε έργα Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ού αιώνα. Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε τα τυριά, γιαούρτια και τοπικά εδέσματα της περιοχής καθώς και να δοκιμάσουμε το πεντανόστιμο μετσοβίτικο κοντοσούβλι, σε κάποια από τις φημισμένες ταβέρνες της κεντρικής πλατείας. Τελευταία μας στάση στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, την όμορφη Βέροια όπου θα προσκυνήσουμε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και θα έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε το νοστιμότατο γλυκό ραβανί. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.